Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Nije slučajno

Collina razjasnio nedoumicu koja muči navijače: Evo zašto imamo nikad duže nadoknade

Početak Svjetskog prvenstva u Katru obilježile su duge sudačke nadoknade.

Pierluigi Collina (Foto: Afp)

Odigrane su utakmice 1. kola skupine A i B Svjetskog prvenstva u Katru, a osim 14 pogodaka vidjeli smo i nikad dužu sudačku nadoknadu.

Gotovo svaka utakmica trajala je više od 100 minuta, a sada je i više nego jasno da to nije slučajno. Primjera radi, samo ovog utorka vidjeli smo čak 35 minuta nadoknade na tri odigrana susreta nakon isteka 90. minute.

Pierluigi Collina, legendarni sudac i šef FIFA-ine Sudačke komisije, objasnio je pak što stoji iza ove prakse sudaca na svjetskoj nogometnoj smotri:

"Već se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji precizno nadoknađivalo izgubljeno vrijeme, a svima smo rekli da ne budu iznenađeni ako vidimo četvrtog suca s velikom sudačkom nadoknadom. Ako želite više vremena u igri, potrebno je i više nadoknade", rekao je pa nastavio:

Timothy Weah Otac mu je legenda i predsjednik države, a postavio je rekord koji će se teško srušiti divider

"Ako smo vidjeli tri gola, a svako slavlje traje oko minutu i pol, s tim ste već izgubili pet minuta", objasnio je legendarni talijanski sudac.

Međutim, to se ne odnosi na VAR:

"Ne govorim o VAR-u, to je drukčije. Video asistent to računa precizno. Čak i kad sam bio sudac, kada bi informacija o nadoknadi došla od četvrtog suca, ne razmišljate o tome jer pratite što se događa na terenu. Četvrti sudac predlaže trajanje nadoknade, a sudac sam donosi odluku", zaključio je Collina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider