Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
POSLJEDNJI PRIJE LIVAJE

Vjerojatno se nećete sjetiti tko je do danas bio posljednji HNL-ov nogometaš koji je postigao gol na SP-u

Pogodak Marka Livaje na Svjetskom prvenstvu sjajna je stvar i za hrvatski klupski nogomet.

Marko Livaja (Foto: Afp)

Sjajnim pogotkom za vodstvo Hrvatske protiv Kanade koji je postigao, Marko Livaja postao je četvrti nogometaš iz Hrvatske nogometne lige koji je postao strijelac na nekom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Možete li se prisjetiti preostale trojice, a posebno onog koji je to napravio posljednji? Uzmite si malo vremena prije nastavka teksta pa provjerite jeste li se sjetili.

Prvi je bio Veliki Žuti

Prvi je bio Robert Prosinečki, koji je kao nogometaš Croatije matirao Jamajku, a onda i Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Četiri godine kasnije pogodak je postigao igrač koji je u trenutku pogotka imao najmanje reprezentativnih nastupa od svih naših strijelaca, a to je bio Ivica Olić, koji je matirao Italiju.

Možete li se sjetiti posljednjeg? Pokušajte razmišljati malo šire!

Jeste li se sjetili posljednjeg?

To je također bio nogometaš Hajduka, a pogodak je postigao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. I to protiv Irana!

Hrvatska tada nije igrala protiv Irana, ali to je jasno. Pogodak je naime postigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević.

Dakle, Dinamo - Hajduk 2:2, Hrvatska - Bosna i Hercegovina 3:1.

No sigurno se niti jedan navijač Dinama ili Hajduka ne bi ljutio da do kraja ovog prvenstva saldo ode za koju brojku više u korist onog drugog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider