Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Bogme su se potrudili

VIDEO Upoznajte Belgiju i Belgijce na jedan drugačiji način u ovoj posebnoj reportaži

Slijedi treći i posljednji dio serijala u kojem naši Vlado Boban i Stipe Antonijević predstavljaju protivnike Vatrenih u skupini. Za kraj su spakirali kofere i poletjeli za Belgiju te se otamo vratili - s pregršt zanimljivosti.

Bruxelles je politički centar Europske unije, ali neće politika u njihovu butigu, ustvrdili su reporteri Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević i Vlado Boban po dolasku u glavni grad Belgije, u koji su stigli s ciljem da vam pobliže predstave Belgijce i njihove običaje uoči utakmice Hrvatska - Belgija.

U samom centru Bruxellesa 50-ak divovskih murala otkrit će vam ono što mnogi ne znaju - da je Belgija europska meka za ljubitelje stripova.

Planetarno popularan na ekranu među Belgijcima je i legendarni Jean Claude Van Damme, koji je rođen i odrastao u Bruxellesu, u kojem se bavio karateom, a s 22 godine preselio se u Sjedinjene Američke Države sa željom da postane glumac.

Eddy Mercx, po mnogima najbolji biciklist svih vremena, najveći je razlog što Belgijci i dandanas fanatično prate biciklizam.

Fanatičnije prate jedino nogomet. Njihovi klubovi rasadnici su talenata i velikih igrača, ali to nije jedini razlog zašto mnogi žele igrati nogomet u Belgiji - Belgija je prva u Europi uvela nogometne mirovine. Ako tamo odigrate barem pet sezona, nakon navršene 45. godine života ostvarujete pravo na mirovinu, koja, s obzirom na plaće nogometaša, iznosi otprilike nekoliko tisuća eura na mjesec.

Što su još otkrili i istaknuli u predstavljanju Belgijaca, pogledajte u videu na vrhu članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider