Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sve su snimile kamere

VIDEO Incident prije Svjetskog prvenstva: Zaštitari prijetili Dancima da će im razbiti kameru

Ekipa danske televizije doživjela je neugodnost tijekom javljanja uživo u Katru.

Danska televizijska ekipa (Foto: Twitter/Rasmus Tantholdt/Screenshot)

Za samo četiri dana počinje Svjetsko prvenstvo u Katru, a već se dogodio incident koji je dospio na naslovnice svjetskih medija. Veliku je neugodnost doživjela ekipa danske televizije TV2, kojoj su zaštitari zaprijetili da će joj razbiti kameru.

Novinar Rasmus Tanthold javio se uživo iz Dohe za svoju televiziju, a samo koji trenutak kasnije pojavila su se tri muškarca u električnom vozilu. Jedan od njih je izašao iz vozila, prekrio kameru i poručio im da ne smiju snimati.

"Pozvali ste cijeli svijet, zašto ne smijemo snimati? Ovo je javni prostor, ne treba nam dozvola", kazao je danski novinar i pokazao svoju akreditaciju.

Nažalost, nije stalo na tome. Muškarac je zaprijetio danskoj ekipi da će razbiti kameru, na što mu je Tanthold žustro odgovorio:

Luka Modrić i Andrej Kramarić VIDEO Hrvatska Kramarićevim golom pobijedila S. Arabiju pred početak Svjetskog prvenstva divider

"Želite razbiti kameru? Ma možete je razbiti", rekao je. 

Uslijedila je ekspresna isprika organizatora u kojoj su poručili da je ekipa danske televizije "greškom prekinuta u svom obavljanju posla". No uputili su savjet svim "subjektima da poštuju važeće dozvole".

Time su uskočili sami sebi u usta jer su ranije demantirali da ne postoje ograničenja za snimanje. Upravo je danska nogometna reprezentacija jedan od najžešćih kritičara katarskog režima, koji optužuju za kršenje ljudskih prava. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider