Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sve ih zanima

Hrvatski dres i šahovnica osvajaju Brazil, Livaković postao velika zvijezda: Vatreni ih šokirali i impresionirali

Brazil je ispao sa Svjetskog prvenstva, ali brazilski novinari nastavljaju u stopu pratiti hrvatsku reprezentaciju…

Brazilski igrači i navijači tuguju nakon poraza od Hrvatske (Foto: Afp)

„Tko je ovo na fotografiji?“ prišao mi je i pitao brazilski novinar Gustavo Hofman, reporter južnoameričkog ESPN-a, koji mi je u prepunoj press-dvorani hrvatskog kampa u Dohi preko ramena zamijetio da na naslovnici gol.hr-a piše Messi.

Kažete Livaković na Svjetskom prvenstvu 2006. Eto, kao dječak je gledao s tribina SP, a sada će se sučeliti Messiju na travnjaku i pokušati braniti njegove udarce. Sjajna fotografija i dobra priča, spomenut ću to u javljanju uživo“, kazao mi je Gustavo, s kojim sam popričao i nakon večernjeg treninga hrvatske reprezentacije.

Gustavo Hofman, brazilski novinar ESPN-a u hrvatskom kampu Gustavo Hofman, brazilski novinar ESPN-a u hrvatskom kampu (Foto: GOL.hr)

„U Brazilu se još prepričava utakmica s Hrvatskom. Livaković je najspominjanije ime u Brazilu. Bio je to veliki šok za cijeli Brazil, ali sportski je čestitati pobjednik. Hrvatska je izdržala nalete Selecaa i zasluženo otišla u polufinale“, korektno nam je kazao brazilski novinar.
„Na jedanaesterce ste nepobjedivi. Zadivljujuća je mentalna snaga hrvatskih nogometaša“, pričao je Gustavo i zamolio me da za njegovu televiziju ukratko prepričam povijest hrvatskog dresa.

Hrvatski dres i šahovnica osvajaju Brazil

„Vaš dres izuzetno je poznat u Brazilu, no ljudi ne znaju otkud takav dizajn, otkud ti crveno-bijeli kvadratići? Možete li to objasniti ljubiteljima nogometa u Brazilu?“, pitao je brazilski novinar.

„Eto, dragi gledatelji, gdje god na svijetu da vidite crveno-bijele kvadratiće znajte da su to Hrvati“, zaključio je razgovor brazilski novinar.

Nema boljeg načina da vas velika nogometna nacija upozna nego kada je izbacite sa Svjetskog prvenstva ili Eura. Nijemci su sve naučili o Vatrenima 1998., Englezi 2008. i 2018., a Brazilci 2022. Argentinci su prvu lekciju dobili prije četiri godine u Rusiji, nadajmo se da će u polufinalu SP 2022. utvrditi gradivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider