Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ovo je bilo brzo

VAR za nekoliko sekundi poništio gol na SP-u, ali ljudi i dalje nisu uvjereni da je bilo zaleđe: Što vi mislite?

Zbog dosuđenog zaleđa Amerikancima mnogi su posumnjali u točnost videotehnologije.

Timothy Weah (Foto: Afp)

Igrala se sama završnica prvog dijela utakmice između SAD-a i Irana u 3. kolu Svjetskog prvenstva. Timothy Weah pobjegao je iranskoj obrani i zabio lijep pogodak za 2:0, ali pomoćni sudac podigao je zastavicu.

I baš kad smo nakon ponovljene snimke pomislili da će ovo VAR sigurno priznati, točnije, bili smo uvjereni da će odluka biti promijenjena, glavni sudac Lahoz nastavio je s igrom.

Društvene mreže u sekundi su planule jer su se mnogi opravdano pitali gdje je VAR provjera.

Christian Pulišić Christian Pulišić završio u bolnici nakon strašnog sudara s golmanom Irana divider

VAR u svega nekoliko sekundi riješio pitanje milimetarskog zaleđa

No ona je odrađena, i to za svega desetak sekundi pomoću poluatomatske tehnologije za određivanje zaleđa. Nije baš jasno zašto se onda nekad čeka po nekoliko minuta u ovakvim situacijama, a sada je sve odrađeno u nekoliko sekundi.

No i kad je pomoću videotehnologije zaleđe prikazano u prijenosu, brojni navijači diljem svijeta, a naročito oni u SAD-u, nisu bili uvjereni u ono što vide.

Jasno je da kut kamere često zna prevariti i toga su svi svjesni, no opet mnogi nisu bili uvjereni o pravilnoj upotrebi tehnologije u ovom slučaju.

Nemamo razloga sumnjati u ovako naprednu tehnologiju na Svjetskom prvenstvu, ali slažemo se da je izgledalo sve skupa malo čudno.

Amerikanci su na kraju zadržali prednost do kraja i čak sedmi put u povijesti izborili nokaut-fazu nekog svjetskog prvenstva.

U Naj trenutku još tijekom srijede biramo najbolju priču iz 1. kola pa vas pozivamo da glasate i osvojite vrijedne nagrade.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider