Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kritizirao neke igrače

Dalić komentirao izjavu Kanađanina o Hrvatskoj i promjene u prvih 11: ''To će dečke samo motivirati''

Zlatko Dalić komentirao je utakmicu s Marokom te najavio onu s Kanadom na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva Hrvatska odigrala nulu s Marokom, Zlatko Dalić održao je jutro nakon utakmice konferenciju za medije u Dohi.

Dotaknuo se Maroka i najavio ono što nas čeka - Hrvatska protiv Kanade.

Nakon prespavane noći, ima li novih dojmova? Može li se izbornik složiti s konstatacijom da je i odličan defenzivni Maroko dobrim dijelom zaslužan za hrvatsku nemoć u napadu?

"Sigurno da nisam prezadovoljan i presretan s ovim bodom. Nije ni ekipa, malo smo razočarani jer želimo više i to je dobro, da kao momčad nismo sretni ako s nekim igramo neodlučeno. Ali kad pogledamo cijelu situaciju, igrali smo protiv protivnika koji je bio dobar, organiziran i opasan. Taj defenzivni dio odradili smo jako dobro, ali nismo uspjeli prema naprijed napraviti ništa puno. Da smo dali gol, možda bi se protivnik i otvorio. Zaustavili su nas u tom srednjem dijelu i s te strane nismo zadovoljni. Moramo bolje, više dubinskih lopti, više ulaska u prazan prostor, to nam fali.''

Milan Borjan Kanadski Srbin iz Knina komentirao izjavu svojeg izbornika koja je naljutila Hrvatsku divider

''Kanada zaslužila pobjedu''

Po onome što smo vidjeli u utakmici Belgija - Kanada, čeka nas teška utakmica. Kanada se postavila drsko. Kako ste ih vi doživjeli?

"Ono što su oni jučer pokazali, trebali su dobiti utakmicu, bili su bolja momčad, s puno više šutova na gol. Ofenzivni, napadački orijentirani, djelovali su jako opasno, jako moćno. Izgubili su utakmicu iz jedne greške, ali to je normalno, mladi igrači, Svjetsko prvenstvo. Rekao sam da nema lakog protivnika u našoj grupi, teška je grupa, ali mi znamo svoj cilj i moramo protiv njih igrati bolje nego protiv Maroka. Njihovo je pravo da su ambiciozni i da se nadaju, a naše je pravo da se pripremimo i pokušamo ih dobiti. To je naš cilj."

Kanadski izbornik podigao prašinu

Vjerujem da ste pročitali najavu izbornika Kanade koji je upotrijebio i malo vulgarni rječnik govoreći o Hrvatskoj.

"Vidio sam, ali, eto, svatko od nas izbornika ima svoj stil komunikacije. Gospodin se tako izrazio, koliko je to lijepo i fino - ne znam, ali to je njegovo pravo. Na to se nećemo osvrtati, mi moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad."

Hoćete li upozoriti igrače da ne bi neka reakcija otišla u krivom smjeru?

"Moramo malo i o tome porazgovarati, ne smijemo prihvaćati nikakve negativnosti ni ikakvu negativnu priču na terenu. Mi znamo da vrijedimo kad igramo, a sve drugo nije naš stil."

Hrvatska će protiv Kanade...

Ukupno glasova:

Obrana je odradila dobar posao u defenzivnom smislu, limitirali su Marokance, ali u smislu otvaranja igre nisu participirali kao u utakmicama Lige nacija. U kojoj vas mjeri to brine?

"Točno je da smo taj defenzivni dio jako dobro odradili, ali smo u otvaranju bili prespori i s premalo okomitih dubinskih lopti. Je li razlog to što se Maroko dobro kretao i stajao u veznom redu, jer kako mi analiziramo protivnika, tako i oni analiziraju nas. Malo se vidjelo na Brozoviću da nema utakmica, ja ga nisam vidio ranije da se našao u teškim utakmicama kao što je to bilo jučer, ali to je bila zahvala i defenzivnog bloka Marokanaca.''

''Mi smo htjeli dobiti prevagu u veznom redu, zato i jesmo stavili Vlašića pa da ulazi u sredinu i da imamo četiri na tri. Nije bilo okomice i riskantnih lopti koje moraš imati. Lopta je išla sporo između dva stopera, a zakazali su i naši bekovi, istrčali su nikad manje. To je vjerojatno uslijed toga što su Marokanci ih dobro zatvorili. Sva njihova priča bila je da čekaju našu grešku i kazne nas. Eto, njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti u prazan prostor. Mi smo radili i situacije da se Kramarić vrati po loptu pa otvori prostor za Perišića, ali to nismo koristili."

''Zakazala cijela ekipa''

Spominjali ste protok lopte, vezni red, a i pojedinačno igrače na pojedinim pozicijama, ali niste spomenuli ulogu Matea Kovačića. Upravo je taj protok njegove lopte nedostajao prema naprijed?

"Komentirao sam ono što je nama nedostajalo, ali u prvom redu ponavljam da je Maroko zaista jako dobro stajao, živi su, brzi su i malo je bilo straha kod nas od te brze tranzicije. Imate primjer Argentine i Njemačke, bez dobre koncentracije izgubiš utakmicu. Nije problem u jednom igraču, zakazala je cijela ekipa. Nedostajao je taj gol da se oni otvore pa da mi dobijemo malo više slobodnog terena, da netko probije jedan na jedan taj blok. Energični su i njih je držalo tih 0:0, davali su sve od sebe, zasluge su njihove za njihovu dobru igru u fazi obrane, ali mi smo trebali biti bolji."

Slavlje Hrvatske Hrvatska razbila Kanadu na SP-u: Četiri komada Vatrenih za prvo mjesto u skupini! divider

Promjene u prvih 11?

Vidite li neke promjene u sastavu za utakmicu s Kanadom?

"Vidjet ćemo što ćemo imati sa zdravljem igrača. Vlašić je napravio pregled koji nije pokazao ništa opasno. Procijenit ćemo situaciju, a što se tiče promjena, nemam velikih razmišljanja o tome. Bit ćemo određeniji oko sastava nakon što analiziramo Kanadu."

Jesmo li na teren izašli primarno s mišlju da ne primimo gol?

"Nismo. Nama je bio cilj da pobijedimo. Kad govorimo o postavci, rekao sam da nam je ideja bila da dobijemo višak u sredini terena, da pokušamo doći iza leđa Hakimiju, koji se puno ubacuje, da se Vlašić u defenzivi povlači u sredinu. Nismo to dobro radili, falio nam je taj ofenzivniji dio da budemo bolji pa sam pokušao s Majerom umjesto Kovačića. Niti smo išli na bod niti smo to htjeli niti smo sretni s tim bodom. Išli su Argentinci i Nijemci na sve pa su dobili ništa."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider