Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Bravo, mali!

Portugal demolirao Švicarsku: Sprašili im šest komada, klinac istisnuo Ronalda i zabio hat-trick!

Portugal je deklasirao Švicarsku u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Goncalo Ramos i Pepe (Foto: Afp)

Posljednji četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Katru je Portugal, koji je u susretu osmine finala deklasirao Švicarsku sa 6:1.

Trostruki strijelac za Portugal bio je Goncalo Ramos (17, 51, 67), a po jedan gol dodali su Pepe (39), Raphael Guerreiro (55) i Rafael Leao (90+2), dok je jedini pogodak za Švicarsku postigao Manuel Akanji (58).

Ramos istisnuo Cristiana Ronalda i isporučio hat-trick

Junak portugalske pobjede bio je iznenađujući prvi izbor Fernanda Santosa u vrhu napada Goncalo Ramos. Igrač koji je u prve tri utakmice ukupno dobio 12 minuta krenuo je od starta ispred Cristiana Ronalda koji je bio na klupi i ukazano povjerenje uzvratio s tri gola, čime je postao prvi autor hat-tricka na ovogodišnjem SP-u.

Ramos je prvi pogodak postigao u 17. minuti kada je snažnim udarcem s osam metara iskosa s lijeve strane iznenadio Sommera i pogodio njegov bliži gornji kut. Na 2:0 povisio je 39-godišnji stoper Pepe udarcem glavom s pet metara nakon kornera i tako postao drugi najstariji strijelac na svjetskim prvenstvima, ali i najstariji s golom u natjecanju na ispadanje.

Svojim drugim golom Ramos je u 51. minuti otklonio sve dvojbe o konačnom pobjedniku ulaskom na prvu vratnicu na prizemni ubačaj Dalota, a Raphael Guerreiro četiri minute kasnije četvrti je put svladao Sommera udarcem s distance. Akanji je u 58. minuti iz gužve smanjio na 4:1, a nakon toga je Ramos u 67. minuti svojim trećim golom okrunio odličnu akciju svoje momčadi.

Konačni rezultat postigao je Rafael Leao u sudačkoj nadoknadi sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora u suprotni gornji kut.

Portugal će u četvrtfinalu u subotu igrati protiv Maroka, koji je ranije u utorak boljim izvođenjem 11-eraca s 3:0 svladao Španjolsku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider