Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
BRAVO LAVOVI

Hrabri Kamerunci protiv Brazila došli do lijepe pobjede za oproštaj od SP-a

Nogometaši Kameruna savladali su Brazil rezultatom 1:0.

Vincent Aboubakar (Foto: Afp)

Nogometaši Brazila s dvije pobjede u prva dva kola potvrdili su se kao glavni favoriti Svjetskog prvenstva u Katru, no njihov drugi sastav to nije potvrdio.

Isti su poraženi od Kameruna rezultatom 1:0.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je kamerunski kapetan Vincent Aboubakar u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju dvoboja, kad je glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Jeromea Ngoma Mbekelija.

Brazilski izbornik Tite izveo je svoju drugu postavu u dvoboju protiv Kameruna, a to je Daniju Alvesu donijelo 125. nastup za nacionalnu vrstu, čime se izjednačio na drugom mjestu liste s Robertom Carlosom, dok je na vrhu i dalje Cafu (142).

Iako su rezervisti bili na terenu, Brazil je dominirao veći dio utakmice.

Već u 14. minuti Gabriel Martinelli je odlično gađao glavom nakon preciznog ubačaja s desne strane, ali je kamerunski vratar Epassy izvukao loptu koja je išla pod gredu.

Unatoč nadmoći, Brazilci su na novi udarac unutar okvira čekali do sučevog dodatka, kad je Devis Epassy prvo obranio projektil Martinellija pod gredu.

U završnici poluvremena i Kamerunci su mogli do vodstva. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je došla do Bryana Mbeuma na drugoj vratnici koji je glavom poslao loptu pod gredu, ali je Ederson obranio.

Prvu priliku u drugom dijelu imali su Kamerunci. U 51. minuti šutirao je Aboubakar s desne strane, a lopta je prošla uz suprotnu vratnicu.

Taj udarac kao da je razbudio Brazilce koji su nanizali neko izglednih situacija u kamerunskom kaznenom prostoru, ali vratar Epassy i okvir vrata ispriječili su se Titeovim izabranicima na putu prema pogotku.

U 56. minuti je Gabriel Martinelli treći put gađao pod gredu i treći put je kamerunski vratar to obranio. Nakon udarca iz kuta Militao je pucao glavom, a Epassy uspio odbiti loptu u vratnicu.

Kako se približavao kraj utakmice brazilski pokušaji su postajali sve jaloviji, iako je izbornik Tite pokušao zamjenama unijeti malo više živosti. No, Kamerunci su se dobro branili i imali sjajnog vratara Epassyja.

I kad se činilo da će dvoboj na Lusailu završiti bez pogodaka, Kamerunci su došli do pobjede. S desne strane je idealan ubačaj poslao Jerome Ngom Mbekeli, a u kaznenom prostoru dočekao ga je Vincent Aboubakar i pogodio uz lijevu vratnicu brazilskog gola, a Ederson je samo pogledom ispratio loptu.

Kamerunski kapetan nije mogao suzdržati emocije pa je pogodak za povijesnu pobjedu protiv Brazila proslavio skidanjem majice. Kako je već imao javnu opomenu, zbog drugog žutog kartona morao je napustiti teren prije kraja. S igračem manje Kamerunci su se uspjeli obraniti.

Brazil će u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, u ponedjeljak, 5. prosinca, s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. Tada će već znati protiv koga bi, u slučaju pobjede, igrali u četvrtfinalu, a to će biti pobjednik dvoboja Hrvatska - Japan.

KAMERUN - BRAZIL 1-0 (0-0)

Stadion: Lusail. Gledatelja: 85.986. Sudac: Ismail Elfath (SAD).

STRIJELAC: 1-0 Vincent Aboubakar (90+2)

KAMERUN: Epassy, Fai, Wooh, Ebosse, Tolo - Anguissa, Kunde (od 68. Ntcham) - Mbeumo (od 64. Ekambi), Choupo-Moting, Ngamaleu (od 86. Mbekeli) - Aboubakar

BRAZIL: Ederson - Dani Alves (C), Militao, Bremer, Telles (od 55. Marquinhos) - Antony (od 79. Raphinha), Fabinho, Fred (od 55. B. Guimaraes), Rodrygo (od 55. Everton Ribeiro) - Martinelli, G. Jesus (od 64. Pedro)

Žuti kartoni: Tolo, Kunde, Fai, Aboubakar (Kamerun); Militao, B. Guimaraes

 
 
 
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider