Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
THEY ARE COMING HOME

Francuzi slavili u najboljoj utakmici prvenstva, Harry Kane promašio kazneni udarac za produžetke

Nogometaši Francuske posljednji su polufinalist Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Aurelian Tchouameni i Luke Shaw Aurelien Tchouameni Slavlje Francuza +5 Kylian Mbappe

Jednu prekrasnu i vrlo kvalitetnu nogometnu utakmicu odigrale su reprezentacije Engleske i Francuske u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, a svoje mjesto u polufinalu osigurali su branitelji titule.

Francuska je povela u 17. minuti, kad je Aurelien Tchouameni s više od 20 metara pogodio donji desni kut engleskog gola.

Engleska je do izjednačujućeg pogotka stigla u 54. minuti iz kaznenog udarca, a skrivio ga je baš Tchouameni koji je srušio Saku u kaznenom prostoru. Siguran izvođač bio je engleski kapetan Harry Kane.

Englezi bili puno bliže 2:1

Englezi su nakon tog pogotka bili opasnija momčad, ali su do drugog pogotka u 78. minuti stigli Francuzi. S lijevog boka je na visinu peterca ubacio Antoine Griezmann, a Olivier Giroud je na prvoj vratnici bio brži od Harryja Maguirea te glavom, uz pomoć ramena engleskog stopera, poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Pickforda.

Englezi su dobili novu priliku za povratak u 84. minuti, nakon što je brazilski sudac Sampaio dosudio novi kazneni udarac, ovoga puta na intervenciju iz VAR sobe i uz pregledavanje snimke naleta Thea Hernandeza na Masona Mounta. Ponovno je izvođač bio Kane, ali je poslao loptu preko grede.

Polufinalni dvoboj Maroka i Francuske na rasporedu je u srijedu, 14. prosinca, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, a utakmica će biti odigrana na stadionu Al Bayt.

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider