Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Opet efikasni

Imamo prvog četvrtfinalista! Nizozemci slavili protiv Amerikanaca, presudilo iskustvo

Nizozemska je slavila 3:1 protiv SAD-a u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Slavlje Nizozemaca Christian Pulišić Memphis Depay +3 Slavlje Nizozemaca

Nogometaši Nizozemske prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Katar, nakon 3:1 (2:0) pobjede protiv reprezentacije SAD-a.

Srbija - Švicarska Komentator u Srbiji pronašao krivce za ispadanje: ''Nisu služili vojni rok, žene im nisu trebale dolaziti'' divider

Odmah na početku, u 3. minuti, sjajnu je šansu imao najbolji američki igrač Pulišić te su nogometaši SAD-a ostavili bolji dojam u prvom poluvremenu.

No, dok su Amerikanci propuštali šanse, Nizozemci su zabijali. U prvih 45 minuta Nizozemska je postigla dva identična pogotka, a strijelci su bili Memphis Depay u 10. i Daleyja Blind u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon što je oba puta odlično asistirao Dumfries.

gol expired Moguće promjene u sastavu Vatrenih: Standardni prvotimac iscrpljen do krajnjih granica! divider

U nastavku susreta obje su reprezentacije imale dosta prilika, pogotovo su opasne bile one nizozemskih nogometaša, no 2:0 je stajalo sve do 76. minute. Tada je SAD smanjio na 1:2 neobičnim pogotkom Haji Amira Wrighta.

Nizozemska je i definitivno riješila pitanje pobjednika u 81. minuti, a jako dobru svoju predstavu golom je za 3:1 začinio Denzel Dumfries.

Yuto Nagatomo i Ritsu Doan Japanski reprezentativac u euforiji: "Možemo biti prvaci svijeta! Nimalo se ne šalim" divider

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentine i Australije koji će se za ulazak među osam najboljih na svjetskom prvenstvu boriti tijekom subotnje večeri, od 20 sati.

 

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider