Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Krive i suca

Tuga u engleskim medijima: ''Southgateova Engleska je prokleta'', Harry Kane postao ''Harry Pain''

Engleski mediji tuguju nakon još jednog ispadanja u nokaut-fazi velikih natjecanja.

Harry Kane (Foto: Afp)

Francuska je slavila 2:1 u europskom klasiku protiv Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Englezi su još jednom došli na prvenstvo s velikim očekivanjima, ali ovaj put idu kući ranije nego što su očekivali. Francuzi su došli u vodstvo preko Tchouamenija u 17. minuti, kada mladi veznjak precizno odmjerenim udarcem pogađa malu mrežu Pickfordova gola.

Alexander Arnold, Rashford i Foden Društvene mreže opalile po Englezima: "Uvijek djeveruša, nikad mlada! Kane, upravo si mi razbio prozor!" divider

Izabranici Garetha Southgatea skupili su glave i uspjeli proigrati nakon pogotka, a svoju dominaciju okrunili su u 54. minuti, kada Harry Kane mirno posprema kazneni udarac u mrežu klupskog suigrača Llorisa.

Bilo je prilika s jedne i s druge strane, ali lukavi Francuzi pronalaze Girouda, koji rutinski posprema ubačaj glavom za 2:1 Tricolora. Englezi se nisu predavali, došli su do kaznenog udarca u 84. minuti nakon katastrofalne reakcije Hernandeza.

Tuga kod Brazilaca Brazilske dnevne novine tuguju na svoj način: Objavile su udarni naslov na hrvatskom jeziku divider

I onda kada su svi mislili da će utakmica otići u produžetke, pojavio se Kane, koji 11-erac šalje nebu pod oblake.

Engleski mediji već su dali nadimak Harryju Kaneu, The Sun ga je prozvao Harry ''Pain''.

''Izgleda da će Harry Kane, vraški dobar strijelac, završiti karijeru bez postignuća s reprezentacijom. Baš kao i Southgate, čini se da im je sudbina ista – prokleta'', piše The Sun.

Neville opleo po sucu

Žalili su se i na suđenje, koje je, prema njihovu mišljenju, bilo kriminalno.

''Sudac je imao noćnu moru, zaista je smiješan sudac. Ne govorim ovo samo zato što je Engleska poražena, već zato što je loš sudac'', rekao je Gary Neville za Sky Sport.

Neki su bili i realni i priznali da je ipak bilo problema u engleskoj nogometnoj reprezentaciji.

Gol Petkovića protiv Brazila VIDEO Pogledajte analizu Dnevnika Nove TV: ''HNL dvojac poslao Brazil kući, imamo kadar koji može zaustaviti Messija'' divider

''Moramo priznati, dogodilo se ono čega smo se bojali od samog početka prvenstva, engleska obrana nas je koštala. Dvije velike pogreške, koje su Francuzi objeručke prihvatili i iskoristili'', piše Rob Dorsett.

Prvi pravi test

Englezi su svjesni da nisu naišli na pravog protivnika dosad na prvenstvu, ali na njihovu nesreću, prvi pravi protivnik bila je baš Francuska.

Saša Lugonjić VIDEO Što brine Argentince uoči Hrvatske i koje je to velike promjene donio Scaloni? divider

''Danas je bio prvi pravi test za Engleze, ali očito je bio pretežak. Još smo jednom pokleknuli kada je najteže, a bojim se da će nas ta stigma pratiti još dugo vremena'', piše Mirror.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider