Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Pratite na GOL.hr-u

Hrvatski navijači odradili svoj sretni ritual, Argentinac kaže da smo totalni luđaci

Hrvatski navijači odradili su svoj sretni ritual uoči utakmice s Argentinom.

Večeras će Hrvatska prvi put na ovom Svjetskom prvenstvu igrati u večernjem terminu od 20 sati. Prvi put će igrati u rezervnim, tamnim dresovima, a ulog je dosad najveći – finale.

No jedna je stvar ostala ipak ista uoči polufinalne utakmice između Hrvatske i Argentine.

Sretni ritual je odrađen, sve je spremno za slavlje

Hrvatski navijači odradili su svoj uobičajeni ritual i došli u velikom broju pozdraviti Vatrene ispred hotela, još jednom razvivši gigantsku zastavu, koja je pravi hit u Dohi.

Sve je počelo uoči susreta protiv Kanade, potom se nastavilo prije Belgije, Japana i Brazila. Kako "Vatreni" sjajno guraju na prvenstvu nema smisla prekidati pobjednički običaj, pa je razvlačenje zastave uslijedilo i peti put. I to pred najvećim brojem navijača do sada. Bilo ih je sigurno 300-tinjak, a možda i više.

Korteo navijač u Dohi

Hrvatski navijači iz cijelog svijeta

Hrvatski navijači su u Dohi pristigli iz svih krajeva svijeta. Neki su ovdje od početka, neki su stigli tek danas. Ivan iz Zagreba je došao na utakmicu protiv Brazila i ostao.

"Nema šanse da se sada vratim u Zagreb. Uzeo sam neplaćene dane kako bi osta od kraja. Ne vraćam se bez naslova svjetskog prvaka," kazao je sa smiješkom.

Ovaj se put igrači nisu spuštali na plažu, očito je mobilizacija u tijeku i Vatreni žele imati što veći mir. Vjeruju kako mogu nakon Brazila izbaciti i Argentinu te ući u drugo uzastopno finale, što bi bio novi povijesni podvig.

Dozivalo se kapetana Luku Modrića, izbornika Zlatka Dalića, golmana Dominika Livakovića.

"Javi se, javi se," orilo se na plaži.

Argentinaca će biti nekoliko puta više

Naših se navijača očekuje najviše dosad, negdje oko četiri tisuće, i sigurni smo kako će podrška Vatrenima biti dostojna ove utakmice.

Ipak, treba priznati kako će Argentinci imati gotovo pa domaćinsku atmosferu, kao i na svakoj utakmici dosad. Njihovih se navijača očekuje više od 20 tisuća, a neki tvrde da ih je u Dohu stiglo i dvostruko više.

"Stvarno ste ludi, ha, ha, Kao i mi. Hvala vam na pobjedi protiv Brazila, uživao sam, a sada je dosta. Večeras očekujem spektakl, naravno s argentinskim slavljem," kazao je gospodin iz Rosarija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider