Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SVI SU U IGRI

Totalni show u skupini B: Sve četiri momčadi i dalje mogu u drugi krug

Sjajno posljednje kolo čeka nas u skupini B Svjetskog nogometnog prvenstva.

Gareth Bale (Foto: Afp)

Pobjeda Irana nad Walesom te neodlučeni susret Engleske i SAD-a ishodi su drugog kola skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva.

Ishodi nakon kojih je jasno kako u posljednje kolo svi ulaze sa šansama za prolazak u osminu finala, no isto tako je jasno kako će se Engleze teško od tamo eliminirati, dok će Velšanima osim same pobjede trebati i mala pomoć sa strane.

Gordi Albion je veliki posao obavio u prvom kolu

Naime, Englezi imaju četiri boda uz gol razliku 6:2, ostvarenu uvjerljivom pobjedom protiv Irana te koja im daje podosta sigurnosti i garantira svojevrsnu opuštenost pred susret protiv Walesa. Iran je pobjedom došao na tri boda uz gol razliku 4:6, SAD s dva "iksa" ima dva, dok je Wales ostao na onom jednom iz susreta protiv Amerikanaca.

U posljednjem kolu sastaju se Wales i Engleska te Iran i SAD. 

Iran i SAD međusobno za siguran prolazak

Što se tiče susreta Irana i SAD-a, sve je jasno. Pobjednik svakako prolazi u osminu finala, potpuno neovisno o drugom susretu. O njemu ovisi tek pozicija na ljestvici s koje bi u drugi krug ušli.

U slučaju neodlučenog rezultata, Iran može dalje, ali pod uvjetom da Wales ne savlada Englesku. U tom slučaju bi, unatoč pobjedi protiv Velšana, morali kući, zbog spomenute loše gol razlike.

Dakle, kao što je navedeno, Wales ima i dalje šanse naći se u osmini finala, no trebat će im pomoć Iranaca i Amerikanaca, koji će u tom slučaju morati odigrati susret bez pobjednika. 

Velšani imaju pravo sanjati i nadati se

Naravno, postoji tu još jedna opcija za Velšane, ona koja bi čak Engleze mogla poslati kući. No, teško je očekivati da će Bale i ekipa slaviti s četiri ili više pogotka razlike.

Pravilo određivanja plasmana, u kojem je gol razlika prvi kriterij nakon osvojenih bodova, Velšanima ne ide u prilog. 

Da se igra po pravilu međusobnih susreta, ovo posljednje kolo bilo bi još luđe, no i ovako nas bez sumnje čeka jako puno uzbuđenja. Nitko još nije ostao bez nade u drugi krug, zapravo, jednu su gotovo tamo, dvoje ovise isključivo o sebi i svom protivniku, a tek jedna momčad morat će pratiti i što se događa na drugom terenu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider