Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Vlado i Stipe predstavljaju

Air Canada, Captain Canada i sve što niste znali o Kanadi

Hrvatska će u nedjelju igrati protiv Kanade, a Vlado Boban i Stipe Antonijević donose vam sve što niste znali o toj zemlji.

Nogometaši Hrvatske i Kanade igrat će u 2. kolu Svjetskog prvenstva, a da naši gledatelji i čitatelji doznaju što više o zemlji iz koje dolaze naši sljedeći suparnici na Mundijalu pobrinuli su se, ha tko drugi, kreativno-reporterski dvojac Dnevnika Nove TV Vlado Boban i Stipe Antonijević.

Vlasnici najduže kopnene granice svijeta, duge gotovo devet tisuća kilometara sa SAD-om i najobrazovanija zemlja svijeta s čak 56 posto visoko obrazovanog stanovništa.

Da, riječ je o Kanađanima, čiji žitelji su najveći krafnožderi na svijetu, njih 40 milijuna godišnje mrkne milijardu krafni.

E, da, Pamela Anderson je Kanađanka.

Jedna od najvećih posebnosti te zemlje su polarni medvjedi, čak 60 posto njihove ukupne populacije živi u Kanadi.

Kanađani najbolje na svijetu stoje i sa slatkom vodom, ni ne zna se koliko točno imaju jezera, ali se procjenjuje kako ih je oko 900 tisuća.

Inače, hokej im je nacionalni sport, ali moderna pravila postavili su Englezi, Kanađanin James Naismith postavio je 13 pravila košarke, jednog od najpopularnijih sportova na kugli zemaljskoj.

Sve što nikad niste čuli o Kanadi pronađite u prilogu na početku teksta.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider