Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Slave naša tri kralja

Strani mediji: "Lekcija prva za Neymara i društvo na Education Cityju, nikad, ali baš nikad ne otpisujte Hrvatsku"

Strani mediji oduševljeni su Hrvatskom, našom veznom linijom i čudesnim Dominikom Livakovićem.

Hrvatska slavi protiv Brazila (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Hrvatske senzacionalno je izbacila Brazil poslije penala i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru drugi Mundijal zaredom. Iako su mnogi u domovini vjerovali u ovaj rezultat i potajno mu se nadali, neutralni diljem svijeta ostali su šokirani podvigom koji su izveli Vatreni.

Svi relevantni svjetski mediji vijest o pobjedi Hrvatske i šok za Brazil prenijeli su kao udarnu vijest, a lice Brune Petkovića u ekstazi vrišti s gotovo svih sportskih naslovnica na kugli zemaljskoj.

Slave naša "sveta tri kralja"

Poznati američki ESPN pod naslovom "Hrvatska šokirala Brazil za polufinale Svjetskog prvenstva“ slavi hrvatsko "sveta tri kralja“ Modrića, Kovačića i Brozovića, a sjetila se i "malog Isusa“ – Dominika Livakovića.

gol expired Livaković otkrio najveću snagu naše reprezentacije nakon herojske predstave: ''Otud taj veliki uspjeh'' divider

"Titeovu momčad veći dio utakmice frustrirala je dominantna predstava hrvatskog trojca – Brozović, Kovačić i Modrić, koji su dobili ruke od inspiriranog Dominika Livakovića. Neymar je mislio da je svojim 77. golom za Brazil učinili dovoljno za plasman dalje, međutim četiri minute prije kraja Petkovićeva odbijena lopta osigurala je Hrvatskoj penale, koji su ih odveli u polufinale“, piše u tekstu.

Neymarova drama

Nijemci nisu puno pisali o Hrvatima, vjerojatno su već navikli na naše uspjehe na velikoj sceni, nego su se više bavili "Neymarovom dramom“, kako su nazvali ovaj trenutak karijere za jednog od najboljih nogometaša svijeta.

gol expired Oršić: "Vjerovali smo da jedna akcija može sve preokrenuti, tako je i bilo" divider

"Brazil već 20 godina sanja naslov svjetskog prvaka i morat će sanjat dalje. Brazil plače zbog Neymara, 2014. godine ozlijedio se prije polufinala, 2018. godine nije bio potpuno spreman za turnir, a sad je ispao u četvrtfinalu“, saželi su njegovu tužnu sudbinu u svom izvještaju novinari Bilda.

Talijanski mediji pod naslovom "Hrvatska, kakav podvig!“, slave veliku pobjedu apsolutnih autsajdera turnira, ali ističe našeg ponovnog heroja – Dominika Livakovića.

Brazilci i Hrvati Društvene mreže gore: Slave se ludi Hrvati, svi su šokirani ispadanjem Brazila! divider

"Brazilci su bili bolji veći dio utakmice, najbolje prilike imao je upravo Selecao, ali čudesni Livaković branio je sve, a posebno dobre bile su intervencije Paqueti i Neymaru“, piše u izvještaju Gazzette dello Sport.

Lekcija prva

Novinari engleskog Daily Maila bili su osobito inspirirani:

"Lekcija prva na stadionu Education City (grad obrazovanja, op. a.), nikad ne otpisujte Hrvatsku. Baš nikad! Ni ako ste Brazil, peterostruki svjetski prvaci i vodite 1:0 duboko u produžetku, a suparnik vam nije do tad nijednom opalio u okvir gola. Zato što Hrvatska ima nepresušne rezerve duha i čudesnu mentalnu snagu. I u stanju je uzvratiti vam iako je veći dio utakmice provela na zadnjoj nozi. Titeu, Neymaru i društvu trebat će neko vrijeme za oporavak od ovog udarca, mislili su da su u polufinalu, ali…,“ piše u inspiriranom tekstu kolege iz Engleske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider