Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Razljutili susjede

Srbiji prijeti kazna FIFA-e: Pokrenut postupak zbog sporne zastave u svlačionici

FIFA pokrenula istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila

Srbija (Foto: Afp)

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu, a na kojoj je Kosovo prikazano kao dio te zemlje.

Srpska nogometna reprezentacija Na Kosovu poludjeli: Pogledajte kakvu su zastavu Srbi izvjesili u svlačionici divider

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom "Nema predaje" naišla je na reakciju kosovske ministrice kulture, mladih i sporta Hajrulle Ceku koja je putem twittera poručila:

"Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA-e s obzirom da je Nogometni savez Kosova punopravi član FIFA-e i UEFA-e", objavila je Ceku.

Thiago Silva Kapetan Brazila otkrio kako su ih motivirale riječi srpskog izbornika: "Danas sve stigne do vas" divider

Oglasili se iz kosovskog saveza

Oglasili su se i iz Kosovskog nogometnog saveza koji je član krovne nogometne organizacije od 2016. godine:

"Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od FIFA-e da poduzme mjere protiv takvih postupaka".

Aleksandar Mitrović Tanki živci nakon poraza od Brazila, napadač Srbije poludio na novinara: "Kakvo je to pitanje?" divider

"Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022", poručili su iz FIFA-e.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider