Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Nazdravila vinom

Pobjeda Hrvatske usrećila 87-godišnju baku u Argentini, gledala penale čvrsto držeći trobojnicu

Pobjeda je ostvarena, i to je najljepše od svega, rekla je hrvatska navijačica Catalina Kniss poslije pobjede protiv Japana na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavilo se u Katru, Hrvatskoj, ali i u argentinskom gradu Cipollettiju, gdje je jedna 87-godišnja žena čvrsto držala hrvatsku trobojnicu prateći napete jedanaesterce s Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva, pa preplavljena emocijama dočekala pobjedu.

"Kakvu mi je samo sreću pružila Hrvatska! Bilo je jako teško, ali pobjeda je ostvarena, i to je najljepše od svega", rekla je Catalina Kniss za lokalne novine LM Neuquen, koje su ju posjetile u njezinu domu.

Borna Barišić VIDEO Sto upitnika iznad glave, Barišića zbunilo pitanje slovenskog novinara: "Ništa vas nisam razumio" divider

"Noćas ću nazdraviti uz malo vina, a onda neka dođe Brazil. Ne bojim se", dodala je u svom domu u središnjoj Argentini.

Hrvatska je u ponedjeljak navečer u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru odigrala 1:1 s Japanom, a zatim je boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila četvrtfinale. U petak će igrati s peterostrukim svjetskim prvakom Brazilom.

Otišla kad je imala godinu i pol

Catalina, koja je burno proslavila svaku obranu vratara Dominika Livakovića, za tjedan dana napunit će 87 godina. Kaže da nije mogla ni zamisliti da će doživjeti da njezina Hrvatska, iz koje je otišla dok je imala godinu i pol, zaigra u finalu Svjetskog prvenstva.

gol expired VIDEO FIFA objavila snimku slavlja Vatrenih poslije 11-eraca iz novog kuta: Veliki je hit na TikToku! divider

"Nisam vjerovala da ću dočekati jedno finale s Hrvatskom kao što je bilo ono 2018. godine protiv Francuske. Sada bi bilo lijepo da opet budemo ondje", ističe gospođa Kata, kako je ondje zovu. Nasmiješena i okružena unucima, drži u ruci repliku pehara namijenjenog pobjedniku Svjetskog prvenstva.

Catalina je rođena u mjestu Velika Mlinska pored Bjelovara, na sjeveru Hrvatske.

Želi Argentinu u polufinalu

U Argentini živi oko 300.000 Hrvata i njihovih potomaka, procjena je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, pa je to zemlja Južne Amerike s najbrojnijom hrvatskom zajednicom.

gol expired Reporter Dnevnika Nove TV u zadnji čas uskočio kao animator hrvatskih navijača i na kraju tješio japanskoga kolegu divider

Catalina bi htjela da se u polufinalu Svjetskog prvenstva susretnu Hrvatska i Argentina, pa da i tu utakmicu pogleda s unucima i praunucima pred televizorom. Srce će im tada biti podijeljeno, napominje.

"No to je nogomet. Potrebno ga je živjeti s veseljem, pa neka pobijedi bolji", kaže Catalina.

"A bude li to Hrvatska, bit će još ljepše", zaključuje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider