Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
breaking news !: Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva u velikoj drami s Belgijom: Remi za drugo mjesto!
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ZBOG KATARACA

Nakon snimki iz Katra FIFA službeno uvela još jednu zabranu

FIFA je zabranila nošenje viteške odjeće na utakmici Engleske i SAD-a.

Navijači Engleske (Foto: Afp)

FIFA je zabranila navijačima da na utakmici između Engleske i SAD-a nose vitešku odjeću križara jer smatra da bi to mogla biti uvreda za arapske nogometne navijače i muslimane.

Navijačka skupina Kick It Out, koja se bori protiv diskriminacije, također je savjetovala navijačima da ne nose tu vrstu odjeće.

Križarski ratovi podsjećaju na vjerske ratove iz srednjeg vijeka koje je kršćanski svijet vodio protiv muslimana u Svetoj zemlji.

Richarlison i Neymar VIDEO Srpski navijači vrijeđali Neymara kod kornera, a on im je na sjajan način odgovorio divider

Navijačima odjevenima u verižne košulje od žice s plastičnim mačevima i štitovima s križem svetog Jurja rečeno je da neće biti dopušten ulazak na stadion Al Bayt u Al Khoru, sjeverno od Dohe, piše The Times.

Viteška odjeća viđena je na Englezima ovih dana u Katru pa je zbog toga FIFA na vrijeme reagirala.

U Kick It Outu procjenjuju da takva vrsta navijačke opreme nije dobrodošla u Katru i drugim muslimanskim zemljama. Također su podsjetili i na upozorenje britanskog ministarstva vanjskih poslova upućeno navijačima da se prilikom gostovanja u Katru trebaju upoznati s lokalnim običajima te da ovakvo navijanje ni na koji način ne znači poštovanje lokalnih običaja. 

Engleski navijači VIDEO "Križarima" spustili rampu: Katarske vlasti zabranile popularne engleske navijačke kostime divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider