Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ni vlada ni kralj

Danci izgubili rat sa svojim posebnim majicama za Katar, ali su odlučili "vratiti" domaćinu

Danska je odustala od svojih dresova s porukom u kojoj se zalažu za ljudska prava, ali u Katru neće imati službenog predstavnika

Danska (Foto: Afp)

Danska, zemlja s najvećim brojem kritika upućenih Katru, odustala je od svojih dresova s porukom u kojoj se zalažu za ljudska prava, ali na Svjetskom prvenstvu u Katru neće imati službenog predstavnika, niti od strane vlade niti od strane kraljevske obitelji.

Danska selekcija je u utorak odletjela u Zaljev gdje će sve izjave ili simbolične geste njezinih igrača biti pomno ispitane, kako od strane aktivista za ljudska prava tako i od strane dužnosnika FIFA-e koji su odbili njihov projekt nošenja dresova s ​​porukom za obranu ljudskih prava u Katru.

gol expired VIDEO Hrvatska Kramarićevim golom pobijedila S. Arabiju pred početak Svjetskog prvenstva divider

U skandinavskoj zemlji koja se pokazala među najneprijateljski raspoloženijima prema organizaciji katarskog Svjetskog prvenstva, vlada je ovog vikenda objavila da nitko od njezinih članova neće biti nazočan ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u nogometu, pa čak niti njihov veleposlanik.

Kao razlog nedolaska navedene seu obveze premijerka Mette Frederiksen, koja nakon pobjede na izborima 1. studenoga vodi pregovore o reformi izvršne vlasti.

gol expired Dalić najavio tko će sigurno igrati, a tko ne: ''Imamo problem s Livajom'' divider

"Fokus je trenutno na formiranju nove vlade. U međuvremenu, Danska neće biti službeno predstavljena na Svjetskom prvenstvu u Kataru", izjavila je ministrica sporta Ane Halsboe-Jørgensen za dansku novinsku agenciju Ritzau.

Monarhija također neće biti zastupljena na ceremoniji otvaranja u nedjelju jer se veliki obožavatelj danske reprezentacije prijestolonasljednik Frederik ispričao i dao do znanja da ne namjerava ići u zemlju poput Katra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider