Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Osvojio najveće turnire

Legenda se oprostila od španjolske reprezentacije emotivnom objavom na društvenim mrežama

Serqio Busquets objavio je kraj reprezentativne karijere u Španjolskoj.

Sergio Busquets (Foto: Afp)

Barcelonin kapetan i živuća legenda Sergio Busquets potvrdio je kako je njegova karijera u španjolskoj reprezentaciji gotova, 34-godišnjak je objavio emotivnu poruku na društvenim mrežama u kojoj je objasnio zašto odlazi poslije 15 godina u nacionalnoj momčadi.

"Želim objaviti kako je poslije gotovo 15 godina i 143 utakmice došlo vrijeme za opraštanje od reprezentacije", započeo je na društvenim mrežama:

Hrvatski reprezentativci Dalić osvježava postavu za Maroko: Dva prvotimca ispadaju, a možda i treći, evo tko ulazi divider

"Želio bih zahvaliti svima koji su bili uz mene na ovom dugom putu. Od Vicentea del Bosquea koji mi je dao priliku na početku, do Luisa Enriquea kod kojeg sam uživao do zadnje sekunde. Također, hvala na povjerenju Julenu Lopeteguiju, Fernandu Hierru ili Robertu Morenu, kao i kompletnom stožeru reprezentacije."

Ostaje navijač

Busquets je zahvalio osoblju s kojim je surađivao u nacionalnoj momčadi, suigračima, navijačima i obitelji te istaknuo kako mu je bila čast i zadovoljstvo.

Zaželio je sve najbolje i Enriqueovu nasljedniku Luisu de la Fuenteu, koji će službeno sjesti na klupu Furije Roje po završetku Svjetskog prvenstva u Katru.

Zakaria Aboukhlal Mladi marokanski napadač najavio obračun s Vatrenima za broncu: "Živimo san koji se ostvaruje" divider

"Na koncu, mogu samo poželjeti svu sreću svojim suigračima i novom izborniku", dodao je pa podvukao crtu vječnim klišejem. "Sad ću biti još jedan navijač, uživati i bezuvjetno bodriti našu reprezentaciju. Vječno hvala."

Busquetsova posljednja utakmica u nacionalnoj momčadi bit će ona protiv prvog i posljednjeg hrvatskog suparnika na tekućem Mundijalu – Maroka, koji je eliminirao Španjolce u osmini finala na penale. Barcelonin kapetan od reprezentativne vrpce i dresa oprostio se kao svjetski prvak iz 2010. godine te europski s turnira dvije godine kasnije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider