Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kombinacije za Maroko

Dalić osvježava postavu za Maroko: Dva prvotimca ispadaju, a možda i treći, evo tko ulazi

Hrvatsku reprezentaciju u subotu očekuje okršaj s Marokom za treće mjesto i brončanu medalju na SP-u 2022.

Hrvatski reprezentativci (Foto: Afp)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić morat će mijenjati udarnu postavu za okršaj s Marokom u borbi za treće mjesto i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2022.

gol expired Čudesan podatak ogroman motiv Vatrenima za osvajanje bronce: Modrićev šlagvort, to nema ni Brazil! divider

Pitanje je samo - koliko će promjena napraviti? Vatreni trebaju osvježenje, a uz to neki prvotimci nisu maksimalno spremni.

Prilično je jasno da se Marcelo Brozović neće moći u potpunosti oporaviti do subote, a Dalić je već istaknuo da će od prve minute igrati samo sto posto spremni igrači.

Brozović i Juranović imaju problema

Izvjesno da je u prvih 11 neće biti ni desnog beka Josipa Juranovića, koji ima problema s listom. Njih dvojica nisu bila na jučerašnjem treningu i već se tada dalo naslutiti da neće biti spremni za subotu iako je službeno rečeno da su izostali zbog preventivnih razloga.

Umjesto Juranovića u vatru bi mogao uskočiti Josip Stanišić, koji je također tijekom turnira imao manjih problema s mišićima, no čini se da je sada sve u redu s njim.

Zakaria Aboukhlal Mladi marokanski napadač najavio obračun s Vatrenima za broncu: "Živimo san koji se ostvaruje" divider

Umjesto Brozovića trebao bi zaigrati Lovro Majer. Neće to biti promjena po principu pozicija za poziciju, nego će doći do rotacije u veznom redu. Mateo Kovačić trebao bi preuzeti Brozovićevu ulogu, doduše možda s Lukom Modrićem u formaciji 4-2-3-1, dok će Majer na mjesto ofenzivnog veznjaka. 

Tko će na desnu stranu i vršak napada?

Iako je bio pod upitnikom, Joško Gvardiol također se oporavio i trebao bi biti činiti stoperski par s Dejanom Lovrenom. Nije jasno tko će na lijevog beka. Borna Sosa izgledao je protiv Argentine dosta umorno, imao je već problema s temperaturom koja ga je prilično iscrpila, pa je lako moguće da ga zamijeni Borna Barišić.

Izvjesno je da će na lijevom krilu biti Ivan Perišić, dok postoji mogućnost promjene na desnoj strani, a možda i na mjestu središnjeg ili najisturenijeg napadač. E, sad, pitanje je za koju će se kombinaciju odlučiti Dalić.

Walid Regragui Marokanski izbornik o Hrvatima: "Imam jako puno poštovanja za tu zemlju i reprezentaciju" divider

Pojavile su spekulacije da bi mogao krenuti s Markom Livajom. Ako se to dogodi, teško da će se Dalić odlučiti i za Andreja Kramarića u vršku napada ili na desnoj strani.

Prilagodljiva formacija

To bi izgledalo previše statično. Logičnijim se čini da se u tom slučaju Kramarić preseli na klupu, a da desno odu ili Mario Pašalić, kao najpokretniji i najskočniji kandidat, ili Nikola Vlašić, koji je prodorniji i okomitiji.

Što se tiče formacije, 4-3-3 nije bitno drukčiji sustav od 4-2-3-1. Lako je transformirati se iz jednoga u drugi. Budući da Brozović najvjerojatnije neće početi te da ga, kako se čini, neće zamijeniti pozicijski sličan igrač, dojam je da će izbornik za početak izabrati 4-2-3-1, s nešto povučenijim Kovačićem i Modrićem.

Hoće li Hrvatska uzeti broncu?

Ukupno glasova:

Hrvatska postava mogla bi ovako izgledati:

Livaković - Stanišić, Lovren, Gvardiol, Barišić (Sosa) - Modrić, Kovačić - Pašalić (Vlašić), Majer, Perišić – Kramarić (Livaja).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider