Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Modrić je čudesan

Marokanski izbornik o Hrvatima: "Imam jako puno poštovanja za tu zemlju i reprezentaciju"

Marokanski izbornik Walid Regraui govorio je pred utakmicu Hrvatske i Maroka za broncu na Svjetskom prvenstvu.

Walid Regragui (Foto: Afp)

Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo završiti Svjetsko prvenstvo pobjedom", kazao je marokanski izbornik Walid Regragui na službenoj novinarskoj konferenciji u Dohi.

Mislav Oršić Hrvatska pobijedila Maroko i treći put u povijesti završila među tri najbolja na SP-u! divider

"Očekuje nas važna utakmica unatoč razočaranju. Nadali smo se finalu. Dat ćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako sastaviti momčad. Međutim, nastupit ćemo čista srca i čiste glave. Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo završiti SP pobjedom", kazao je marokanski izbornik.

Hvali Vatrene

Regragui je bio prepun pohvala za Vatrene.

"Imam veliko poštovanje za tu zemlju, reprezentaciju. Imaju samo četiri milijuna stanovnika, pogledajte koliko su talentirani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski nogomet, odličan mentalni sklop. Igraju u najboljim klubovima.

Livaja i Gvardiol Guardiola zvao Gvardiola, predstavio mu svoj projekt i želi ga učiniti najskupljim stoperom svih vremena divider

Modrić je nevjerojatan, on ima 37 godina, pogledajte kako igra. Modrić je jedan od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu završiti prvenstvo", kazao je te dodao: "Hrvatska je odlična ekipa, znamo da ima veliku snagu. Bili su favoriti u prvoj utakmici. Vjerujem da smo zavrijedili poštovanje i sutra će biti posve drugačija utakmica. Naš je cilj pobjeda, bit će to teška utakmica za obje strane."

Marokanski izbornik naglasio je kako unatoč razočaravajućem porazu od Francuske u polufinalu SP-a ne treba dodatno motivirati svoj sastav.

gol expired Vučić otkrio za koga će navijati u utakmici za treće mjesto: "Oni su naša braća" divider

"Ne moram ih motivirati, svaka utakmica i svaki je trenutak važan. Naš je cilj osvojiti broncu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vrijedan poštovanja."

Nije želio o sastavu

Nije želio govoriti o sastavu.

"Sve ovisi o ozljedama i posljednjem treningu. Sastavit ću najbolju postavu koju mogu. Izgubili smo kapetana Romaina Saissa, on neće igrati. Imamo još nekoliko ozljeda, iscrpili smo naše igrače, ali svi žele igrati. Neću promijeniti previše igrača jer nikada nije dobro previše mijenjati sastav," kazao je.

gol expired Ako želite bodriti Vatrene protiv Maroka, još stignete: Osigurane su dodatne ulaznice divider

Komentirao je i pitanje ima li smisla igrati utakmice za treće mjesto.

"I Hrvatska i Maroko razočarani su porazom u polufinalu, a onda morate igrati za treće mjesto. Izgubili smo polufinale, teško je. Čak i da pobijedimo, htjeli smo igrati finale, a ne utakmicu za treće mjesto. U mjesec dana odigrali smo šest utakmica, a prije toga šest utakmica u 20 godina. Išli smo do krajnjih granica svojih mogućnosti. Bili smo gladni, željeli smo finale. No sutra je ispred nas još jedna utakmica. Ne znam što će budućnost donijeti, igrat ćemo i na drugim turnirima, ali ovdje još nismo završili posao. Želimo napredovat i razvijati se. Naši su igrači dali sve od sebe i nemamo razloga žaliti. Svaka je faza donijela poteškoće i izazove, sada slijedi novi izazov - borba za treće mjesto", kazao je.

Otkrio je i za koga će navijati u finalu.

"Mislim da će biti ravnopravna utakmica. Obje momčadi žele trofej, borit će se i za nagradu za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i izbornika. Očekujem zanimljivu utakmicu. Ja ću navijati za Francusku, odrastao sam u toj zemlji, ali poštujem i Argentinu. Bit će to krasna utakmica za cijeli svijet", poručio je Regragui.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider