Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Javlja reporter Nove TV

Što čeka Vatrene u odlučujućoj utakmici? Belgija ima sjajna imena, ali i puno problema u svlačionici

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić javio se iz Dohe s pogledom prema Belgiji.

U četvrtak Vatrene čeka odlučujuća utakmica grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Katru. U trećem kolu skupine F sastat će se Hrvatska i Belgija, a reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić javio se iz Dohe te nam je predstavio pobliže aktualni trenutak u kojem se nalazi idući suparnik naše reprezentacije.

Protivnika je većina uoči ovog Svjetskog prvenstva u svjetskoj nogometnoj javnosti označila kao favorita u našoj skupini F. To je reprezentacija koja je trenutačno druga na FIFA-inoj ljestvici iako njihove igre već neko vrijeme nisu u skladu s takvim visokom pozicijom na ljestvici Svjetske nogometne federacije.

Belgija je na ovom Svjetskom prvenstvu vrlo neuvjerljiva. Ove su nedjelje u drugom kolu zasluženo izgubili od Maroka, a u prvom kolu pobijedili su Kanadu uz mnogo, mnogo sreće. U belgijskim medijima zavladao je popriličan defetizam, u što smo se i sami uvjerili ovaj ponedjeljak kada su belgijske kolege došle na konferenciju za medije Zlatka Dalića.

Narušeni odnosi zbog nekih izjava glavnih zvijezda

Uz sve to, narušeni su i odnosi u njihovoj reprezentaciji nakon što je njihov najbolji igrač Kevin De Bruyne u jednom intervjuu za engleske medije rekao da je reprezentacija prestara i da ne može biti svjetski prvak, što nije dobro primljeno ni u javnosti ni u krugu reprezentacije.

Zapravo su najbolji pokazatelj narušenosti tih odnosa i javne prozivke Jana Vertonghena i Edena Hazarda.

Belgijski novinar ispričao nam je što se točno dogodilo:

"Dan prije utakmice s Marokom, na konferenciji za medije Hazard je dobio pitanje o brzini u momčadi i odgovorio je sa smiješkom govoreći da belgijski braniči nisu baš najbrži na svijetu i da oni to znaju. Nakon utakmice s Marokom Vertonghen je poentirao kazavši kako nam je možda nedostajalo brzine u napadu, tako da te trzavice sigurno postoje."

Puno je upitnika oko Belgije, a Hrvatska ima jedan plus

Kao i kod nas, u belgijskoj reprezentaciji također postoji kvartet koji čini kičmu reprezentacije. Ono što su kod nas Modrić, Perišić, Kovačić i Brozović, kod njih su De Bruyne, Hazard, Courtois i Lukaku. Međutim, oni imaju problema jer je Lukaku ozlijeđen, Hazard je potpuno izvan forme, Courtois je protiv Maroka kiksao, a enigma je i vrlo skroman nastup De Bruynea u prvim dvjema utakmicama.

Puno je upitnika oko njihove reprezentacije, ali kada igrate protiv momčadi koja ima toliko individualnih talenata, onda se morate paziti.

Ono što je plus - nama je u četvrtak dovoljan bod, Belgiji nije.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider