Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Mogli su ga spasiti?

Procurili novi detalji o smrti američkog novinara: Katarci su napravili ogroman propust?

Američki novinar Grant Wahl umro je od srčanog udara tijekom utakmice Argentina - Nizozemska.

Grant Wahl (Foto: Afp)

Smrt američkoga sportskog novinara Granta Wahla šokirala je svijet sporta. Umro je u 48. godini života, i to za vrijeme produžetaka utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Argentine i Nizozemske.

Wahl je radio na novom tekstu, a onda se samo srušio u prostoru za medije. Novinari su odmah reagirali i pozvali pomoć, ali navodno mu nije bilo spasa.

John Glancy, novinar The Timesa, svjedočio je cijeloj situaciji i otkrio nove detalje, koji pak otkrivaju da su organizatori Svjetskog prvenstva opasno zakazali?

"Zašto na stadionu nije bilo defibrilatora? To smo pitali jedni druge dok su liječnici pokušavali spasiti našega kolegu. U ovom stadionu od milijardu dolara, koji ima VIP sobu o kojoj svi maštamo, tu nije bio niti jedan defibrilator", otkrio je Glancy pa dodao:

Khalid Al Misslam Preminuo još jedan novinar na Svjetskom prvenstvu, nije poznat uzrok smrti divider

"Prošlo je puno vremena, ali čekali smo da donesu defibrilator. Na kraju su stigli neki ljudi, mislili smo da su ga donijeli, ali su odnijeli Wahla. Imao je platno preko lica, znali smo što se dogodilo. Navodno je bio srčani udar", kazao je.

Prije smrti Wahl je otkrio kako opet ima velikih problema sa zdravljem za vrijeme praćenja Svjetskog prvenstva. Velika količina stresa i naporan rad svakodnevnog praćenja većine utakmica ostavile su traga na njegovu fizičkom stanju.

Nažalost, Wahl je izgubio život, a samo nekoliko sati kasnije stigla je potvrda o smrti još jednog novinara, fotoreportera Khalida Al Misslamija, koji je radio za katarsku televiziju Al Kass TV.

Zanimljivo, Wahl je posljednji tekst pisao o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali ga nikad nije dovršio...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider