Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
"Koliko im se divim"

Poznati novinar prije smrti na Svjetskom prvenstvu objavio posljednji tekst o - Hrvatskoj: Naježit ćete se!

Grant Wahl, američki sportski novinar, preminuo je dok je pratio utakmicu Nizozemska - Argentina.

Grant Wahl (Foto: Afp)

Sa Svjetskog prvenstva u Katru stigla je u noći s petka na subotu i tragična vijest o smrti američkog sportskog novinara Granta Wahla.

Wahl je pratio utakmicu Nizozemska - Argentina i u jednom trenutku mu je pozlilo te se srušio sa svoje stolice u novinarskom sektoru. Iako su dežurne službe promptno reagirale i hitna pomoć je stigla vrlo brzo te ga počela reanimirati, nesretnom Wahlu nije bilo spasa - ubrzo su liječnici potvrdili da je preminuo.

Grant Wahl Od čega je u Katru umro poznati američki novinar? Njegov brat tvrdi da je ubijen divider

Grant Wahl bio je oduševljen Juranovićem

Posljednje trenutke svojeg života Wahl je proveo uz nogomet, koji je strastveno pratio niz godina, a dok je gledao što se zbiva na travnjaku između Argentinaca i Nizozemaca, bio je vrlo aktivan na Twitteru.

Na toj je društvenoj mreži, između ostalog, hvalio Josipa Juranovića.

"Ovo što Juranović igra jedna je od najboljih izvedbi nekog desnog beka koju sam vidio nakon dugo vremena", objavio je Wahl.

Sudbina je htjela da svoj posljednji tekst Wahl objavi upravo o - Hrvatskoj. Podijelio je poveznicu na svoj članak u kojem je istaknuo tri ključne stvari o hrvatskom trijumfu nad Brazilom.

Prva od njegovih teza bila je: "Čelična Hrvatska apsolutno je legendarna!"

"Činilo se da je ova utakmica gotova nakon sjajnog gola Neymara u 106. minuti, ali u 117. minuti udarac Brune Petkovića odbio se od Marquinhosa i prevario brazilskog vratara Alissona te utišao brazilske navijače. Hrvatska je nezaustavljiva kad je riječ o izvođenju jedanaesteraca, drugo svjetsko prvenstvo zaredom dvije je utakmice nokaut-faze pobijedila na jedanaesterce. Ova malena zemlja od četiri milijuna ljudi nadmašuje sa svojim rezultatima kao nitko drugi. Eliminirala je favorita turnira i došla do drugog uzastopnog polufinala, a trećeg od 1998. Nevjerojatno", obrazložio je Wahl.

"Ne mogu vam opisati koliko se divim Hrvatima"

Istaknuo je također i da je ispadanje Brazila u četvrtfinalu ravno katastrofi za njih, a onda se na kraju teksta opet vratio Vatrenima, koji su ga oduševili.

"Hrvatska je izgledala kao da bi mogla ispasti i od Japana i od Brazila, a sada je, evo, opet tu. Mogu li do još jednog nevjerojatnog finala? Zašto ne? Više je puta Hrvatska pokazala da može igrati s bilo kojom momčadi na Svjetskom prvenstvu. Priznat ću, mislio sam da je Hrvatska prestara za ovaj turnir, ali nisam bio u pravu. Luka Modrić s 37 godina pokazuje da ima energije ići do kraja u ovim utakmicama, a borbenost koju Hrvati prikazuju legendarna je. Ne mogu vam opisati koliko im se vidim", bile su posljednje napisane riječi Granta Wahla.

Počivao u miru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider