Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
MISLIO DA IMA BRONHITIS

Od čega je u Katru umro poznati američki novinar? Njegov brat tvrdi da je ubijen

Ugledni američki novinar Grant Wahl preminuo je pred kraj dramatične utakmice Argentine.

Grant Wahl (Foto: Screenshot)

Nakon sinoćnjih dramatičnih četvrtfinala Svjetskog prvenstva preminuo je Grant Wahl, poznati američki sportski novinar koji je radio za CBS, veteran najvećih nogometnih natjecanja. Imao je tek 48 godina.

Dogodilo se to za vrijeme produžetaka utakmice Argentina – Nizozemska. Wahl je marljivo tipkao novi tekst na svojem laptopu i samo se srušio u prostoru za medije, otkrio je njegov kolega. Svoj posljednji tekst nije dovršio, a onaj koji jest bio je o Hrvatskoj.

Wahl je postao prvo nogometno pero časopisa Sports Illustrated 2000. godine i vjerojatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali nastavio je pratiti nogomet.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Katru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti. Također, jedna od posljednjih objava bila je o sjajnoj igri našeg Josipa Juranovića.

 

Brat tvrdi da je ubijen zbog njega

Ranije tijekom turnira Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze ilegalne su u Katru.

Učinio je to zbog brata Erica, koji je gej. Da stvar bude misterioznija, Eric smatra da je njegov brat ubijen.

''Ne vjerujem da je moj brat upravo umro, vjerujem da je ubijen'', rekao je u emotivnoj objavi.

Wahl je i ranije imao problema sa zdravljem u stresnim situacijama

No Grant Wahl prije smrti sam je otkrio kako opet ima velikih problema sa zdravljem za vrijeme praćenja Svjetskog prvenstva. Velika količina stresa i naporan rad svakodnevnog praćenja većine utakmica ostavile su traga na njegovu fizičkom stanju.

U podcastu je prije nekoliko dana rekao:

''Ne osjećam se dobro. Loše mi je zbog pritiska u prsima.''

Probleme je prijavio još početkom mjeseca nakon utakmice SAD-a i Nizozemske. Liječio je tegobe ibuprofenom i činilo se kako mu se stanje popravlja. Onda se prehladio, ali stvar je riješio antibiotikom.

''Ovo mi je već osmi ovakav turnir i svaki put sam se razbolio na određeni način. Pokušavam odraditi posao.''

''Moje se tijelo napokon slomilo. Tri tjedna slabog sna, visokog stresa i puno rada to vam može napraviti. Ono što je izgledalo kao prehlada, pretvorilo se u nešto puno gore. Osjetio sam nešto u gornjem dijeli prsa, nelagodu.Nisam imao Covid, tu sam se redovito testirao. U klinici u medijskom centru rekli su da je vjerojatno bronhitis. Dali su mi antibiotike i jaki sirup za kašalj. Bolje sam, ali nisam dobro'', napisao je prije nekoliko dana.

Količina stresa ogromna je za novinare koji prate ovako veliko natjecanje. Uzrok smrti tek će se otkriti, a optužbe njegova brata sigurno će biti istražene jer je kontaktirao američke vlasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider