Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Vučević otkrio sve

Tko su Saudijci: Prije par dana reprezentaciju im je potresao skandal

Nogometaši Hrvatske u srijedu će od 13 sati odigrati utakmicu sa Saudijskom Arabijom

Nogometaši Hrvatske u srijedu će od 13 sati odigrati utakmicu sa Saudijskom Arabijom, posljednju uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru. Prijenos možete pratiti na gol.hr-u i Novoj TV.

Iako ih se već godinama doživljava kao nogometnu egzotiku, Saudijci već neko vrijeme ne spadaju u tu kategoriju. Jer, reprezentacija koja se na Mundijal plasira kao prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ispred Japana i Australije, zaslužuje maksimalan respekt. Viceprvaci svijeta stižu im kao uvertira za otvaranje prvenstva protiv Argentine.

gol expired VIDEO Hrvatska Kramarićevim golom pobijedila S. Arabiju pred početak Svjetskog prvenstva divider

"Igrali ste finale prošlog Mundijala. Iako je to bilo prije 4 godine, i dalje imate jako dobre igrače i ponovno ćete biti jedan od favorita ovog Svjetskog prvenstva. Imam jako puno poštovanja prema izborniku, gospodinu Zlatku Daliću. Ne poznajemo se najbolje, ali često ga srećem na raznim FIFA-inim konzorcijima, uvijek je bio iznimno korektan prema meni, hvala mu", kaže izbornik Herve Renard.

Saudijci, koji će u susjednom im Kataru igrati u skupini s Argentinom, Poljskom i Meksikom, 51. su reprezentacija svijeta, a iza njih na FIFA-inoj ljestvici su primjerice Grčka, Slovačka, BiH i Slovenija. Vodi ih francuski stručnjak Herve Renard, bivši izbornik Maroka, Obale Bjelokosti i trener francuskih prvoligaša Lillea i Sochauxa.

gol expired Dalić najavio tko će sigurno igrati, a tko ne: ''Imamo problem s Livajom'' divider

Prema Transfermarktu vrijednost rostera iznosi 25 milijuna eura, što je 15 puta manje od vrijednosti Vatrenih. Prije dva dana reprezentaciju je potresao dopinški skandal, zbog kojeg je iz nje udaljen napadač Fahad Al-Muwallad.

"Nedostajat će nam. Zabio je 4 pogotka u kvalifikacijama, uz to nadodao 4 asistencije. Jako važan igrač za nas, fantastičan suigrač", kaže Renard.

Zeleni sokolovi, kako je nadimak reprezentacije, sastavljeni su od igrača iz domaće lige. Što i ne čudi, kaže Goran Vučević, tehnički direktor Al Nassra, budući da su izvrsno plaćeni i na domaćem tlu ne nedostaje im apsolutno ništa.

gol expired Sjajno raspoloženje na treningu Vatrenih: Mandžo uklizavao Luki, Petko dijelio tunele, a Livaja "lagano" divider

"Mislim da su kod kuće, ovdje je iznimno familija bitna, oni imaju jaku ligu, domaći igrači uz strance koji jesu, samo za poželit, ne mogu više ni napredovati, imaju vrhunske trenere, uz igrače koje imaju uz sebe njima apsolutno ništa više nije ni potrebno", kaže Goran Vučević, tehnički direktor Al Nassra.

Najveći uspjeh na Svjetskim prvenstvima Saudijska Arabija postigla je 94., kada su prošli skupinu. Istom scenariju nadaju se i 28 godina kasnije, a bolji test ambicija od generalke sa svjetskim doprvacima teško da su mogli poželjeti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider