Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Pogledajte tu reakciju

Ovo se nije vidjelo u prijenosu velikog finala: Argentinski izbornik potpuno slomljen

Argentina je nakon raspucavanja jedanaesteraca osvojila naslov svjetskog prvaka.

Lionel Scaloni (Foto: Afp)

Lionel Scaloni zlatnim će slovima ostati upisan u povijest argentinskog nogometa. Kao igrač upisao je samo osam nastupa za Gaučose u razdoblju od 2003. do 2006. godine, ali otkako je postao izbornik, radi zbilja fantastične stvari.

U proteklih godinu i pol osvojio je tri trofeja s Argentinom, pri čemu ovaj posljednji - Svjetsko prvenstvo - ima najveću težinu.

U ljeto 2021. Argentina je pod Scalonijevim vodstvom osvojila Copa Americu i to na, iz njihove perspektive, najslađi mogući način. Domaćin južnoameričkog prvenstva bio je Brazil, koji su Gaučosi u velikom finalu na mitskoj Maracani pobijedili s 1:0 pogotkom Angela Di Maríje.

Bio je to Scalonijev prvi izbornički trofej, a ujedno i prvi pehar koji je Lionel Messi osvojio u argentinskom dresu.

Uslijedila je - Finalissima. Natjecanje je to u kojem će se ubuduće sastajati aktualni prvak Europe i Južne Amerike, što su trenutačno Italija i Argentina, koje su se sastale 1. lipnja ove godine na Wembleyju, a završilo je uvjerljivom pobjedom Scalonijevih trupa, 0:3.

I na koncu, ovo Svjetsko prvenstvo u Katru, koje je odlučeno na dramatičan način. Nakon što je Kolo Muani u 123. minuti promašio zicer svih zicera, odnosno obranio mu je Emiliano Martinez, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, tijekom kojih su više koncentracije, hrabrosti i znanja demonstrirali Argentinci.

Kamere su zabilježile reakciju Scalonija nakon što je Gonzalo Montiel realizirao jedanaesterac u četvrtoj seriji za veliki trijumf Argentine. Pokušavao je ostati pribran, ali vrlo brzo su ga svladale emocije i kad je sjeo na klupu, iz njegovih očiju potekla je bujica suza.

Kako je reagirao Scaloni nakon što je postao svjetski prvak, možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider