Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPREMNI ZA HRVATSKU

Oglasili se reprezentativci Belgije: "Jedini problem je to što je previše laži oko nas"

Potaknuti napisima o sukobima unutar momčadi, reprezentativci Belgije organizirali su konferenciju za medije.

Eden Hazard (Foto: Afp)

Nakon što su mediji prenijeli informaciju o sukobima unutar svlačionice nogometne reprezentacije Belgije nakon poraza od Maroka na Svjetskom prvenstvu u Katru, članovi Crvenih vragova odlučili su se obratiti javnost.

Sve to samo dva dana pred susret Belgije i Hrvatske, koji je na rasporedu u četvrtak od 16 sati.

Hazard i Courtois se obratili medijima

Pred medije su izašli Eden Hazard, za kojeg se pojavila informacija kako se sukobio s Janom Vertonghenom i Kevinom De Bruyneom te vratar Thibaut Courtois

Bez pitanja za početak, prvi je izašao Hazard i odmah krenuo s onim što je pripremio te na koji način ima plan smiriti atmosferu pred utakmicu protiv Hrvatske.

"Imali smo dobar sastanak nakon kojeg smo se složili kako je bitna utakmica ispred nas. Slušamo puno loših stvari, ali svi smo na istoj valnoj duljini. Pokazat ćemo to za dva dana. Znamo da svi moramo igrati bolje, posebno jer se od nas puno očekuje. Sat vremena sjedili smo zajedno, igrači i stožer, svi su rekli ono što su imali", rekao je Hazard, nastavivši:

"Nisam imao nikakvih sukoba s Janom Vertonghenom nakon utakmice protiv Maroka. Govorio je jedino izbornik Martinez. Nitko se nije potukao, a ja se sigurno ne bih išao tuči s njim jer je veći od mene. Jan i ja se dobro slažemo i dobro smo jučer razgovarali. Čak me je pitao je li istina da sam rekao kako nam je obrana spora pa sam mu kroz osmijeh rekao da sigurno nije više brz kao nekad. Složio se sa mnom. Ja sam čovjek koji puno priča, ali takav sam. Moji suigrači znaju to. Kad sam rekao da nam je obrana spora, naravno da sam se šalio."

"Kad izgubite nije vam do smijeha"

Osmijeha nije bilo nakon susreta protiv Maroko, ali puno toga se počelo pričati i nakon što su reprezentativci vrlo ozbiljni napuštali stadion.

"Kad izgubite ne možete se smijati. Naravno da se nismo smijali nakon utakmice protiv Maroka jer to nije bilo zabavno. Vjerujem da ćemo se nakon Hrvatske moći ponovno smijati. Ovo mi je jedna od najtežih godina karijere, ali sam imao i sjajnih trenutaka. Sad svi moramo dokazati da smo veliki tim", dodao je, okrenuvši se suigračima:

"Kevin De Bruyne i dalje vjeruje u nas. Da nije tako, on ne bi više bio ovdje. On je samo rekao istinu, da smo stariji četiri godine nego na prošlom prvenstvu. Zato što jesmo."

Tvrdi kako zna gdje je bio problem i vjeruje da su to shvatili svi te da će na tome poraditi i da će se već u četvrtak vidjeti rezultati.

"Nedostajalo nam je samopouzdanja, svatko od nas mora individualno biti bolji. Nemamo vjere poslati zadnji pas ili napraviti dribling, to moramo vratiti. Ne trebamo pričati nego pokazati to na terenu. Imamo dovoljno talenta i iskustva", potvrdio je.

Nije tajna da su svi bili bijesni i nervozni

Nakon njega je došao i Courtois na red, a on je s medijima bio nešto kraće. Potvrdio je kako je bilo nervoze, ali da ista nije eskalirala u nikakav osobni sukob između igrača.

"Nema kod nas nikakvih problema, sve što čujete su laži, priče stvorene da bi se napravila loša atmosfera unutar momčadi. No, zbog svega toga smo dodatno motivirani napraviti dobar rezultat protiv Hrvatske", rekao je Courtois, također se okrenuvši onome što se dogodilo nakon Maroka:

"Nije bilo nikakvih problema u svlačionici. Ja sam tamo prvi došao, bio sam ljutit i bijesan. Bio sam tamo 20 minuta i ništa se nije dogodilo. Trener je održao govor i to je bilo to. Jedini problem je što ima previše laži oko nas. A putem društvenih mreža se to samo širi. Tamo se ispričalo nešto što se nikad nije dogodilo. Naravno da su svi bili bijesni, ali nitko se nije derao na nekoga drugog."

Radi li se ovdje samo o smirivanju strasti i pokušaju konsolidacije te povratka suradnje s medijima ili je iznesena istina, ne možemo znati.

No, iz predstave reprezentacije Belgije u dosadašnja dva susreta je jasno kako kod njih nešto ne štima. Kad je jasno da je ovo vjerojatno posljednje veliko natjecanje možda i najjačoj generaciji u povijesti belgijskog nogometa, ne treba nas čuditi ako su tenzije malo jače u situaciji gdje ne ide sve po planu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider