Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Vatrena atmosfera

VIDEO Na Kosovu proslavili ispadanje Srbije, navijači izašli na ulice uz veliki vatromet

Srbija je okončala nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Navijači Kosova (Foto: Twitter/Eren Beksac/Screenshot)

Nogometaši Srbije nisu uspjeli osigurati plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Porazom od Švicarske (2:3) okončali su nastup u Katru na posljednjem mjestu skupine sa samo jednim osvojenim bodom.

Bila je to burna utakmica na kojoj smo vidjeli pet pogodaka i dva preokreta, ali i mnoštvo nepotrebnih poteza s obje strane.

Hvatali su se nogometaši za spolovilo, svašta su dobacivali, ali i nasrtali jedni na druge. Nažalost, bilo je incidenata i na tribinama.

Vatrena atmosfera na Kosovu

Pobjeda švicarske nogometna reprezentacije, koja u svojim redovima ima nekolicinu nogometaša albanskog podrijetla, emotivno je proslavljena diljem Kosova. Brojni su navijači izašli na ulice, mahali su albanskim zastavama, a u pozadini se mogao čuti i vatromet.

Marko Livaja VIDEO Pogledajte kako se Vatreni zabavljaju u Katru: Livaja nasmijao suigrače divider

Dodajmo kako je Xherdan Shaqiri zabio za vodstvo Švicarske, dok je Granit Xhaka proglašen igračem utakmice, a upravo je potonji podigao buru u srpskim medijima.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka obukao je dres Jašarija, što su mediji u Srbiji protumačili kao veličanje Adema Jasharija, osnivača i vođe Oslobodilačke vojske Kosova koja se godinama borila protiv Srba na Kosovu.

Granit Xhaka FOTO Srpski mediji rigaju vatru na Xhaku, pobjedu proslavio ovim dresom divider

"Nema političke pozadine. To je moja posveta suigraču Ardenu Jashariju (20). Došao je mlad u reprezentaciju, bio sam u istoj situaciji i on zaslužuje poštovanje. Zato sam njemu u čast nosio dres s prezimenom Jashari, rekao je Xhaka nakon utakmice i tako demantirao navode srpskih medija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider