Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dvojba za jedno mjesto

VIDEO Na Dalićevom popisu za Katar je deset "nesigurnih", evo tko bi mogao otpasti

Zlatko Dalić objavit će konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Katru 9. studenog.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je prošireni popis od 34 igrača za nadozaleće Svjetsko prenstvo u Katru.

Na popisu nema iznenađenja, a definitivno je otpao Lovre Kalinić, vratar i kapetan Hajduka koji je na utakmici protiv Lokomotive zaradio tešku ozljedu.

Od 34-ice nogometaša, otpast će još osam njih, a Dalić će konačan popis putnika za Katar izdiktirati 9. studenog. Prevladava opći dojam da će od desetorice imena, preživjeti tek dva.

Na popisu "desetorica nesigurnih"

Na popisu deset nesigurnih nalaze se tri vratara Grbić, Kotarski i Labrović, dva stopera Ćaleta-Car i Pongračić, tri veznjaka Ivanušec, Jakić i Mišić te iz napadačkog dijela Brekalo i Čolak.

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV razgovarao je s Ivicom Medom, kolumnistom portala gol.hr, koji smatra kako je Dalićeva najveća dvojba treba li voditi nekoga, ali i koga točno kao alternativu za Marcela Brozovića. Za tu poziciju pak konkuriraju Jakić i Josip Mišić.

gol expired Dalić objavio prošireni popis za Svjetsko prvenstvo: Evo tko ima šansu putovati u Katar divider

"Mislim da je nekih 25 igrača sigurno, da je samo pitanje tko će biti taj zadnji vezni. Ako bi netko drugi išao, neke pozicije bi imale i po tri igrača, a to je malo previše.

Po meni je Jakić u prednosti jer on je već bio reprezentativac, a Mišiću bi to bio prvi poziv u izabranu vrstu, i to baš za Svjetsko prvenstvo. Mislim da će njega koristiti u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu".

Otpadaju dva stopera?

Na Dalićevom popisu nalazi se čak sedam stopera, a očekuje se da će otpasti dvojica. Najmnji su izgledi Marina Pongračića, a preostaju veterani Lovren, Vida te Ćaleta-Car. Neupitan je pak mladi trojac, Gvardiola-Erlić-Šutalo.

"Mislim da su Vida i Lovren sigurni, to je senatorski stoperski par. Bilo bi veliko iznenađenje da ne vodi jednog od njih. Po zadnjem popisu za Liga nacija bilo bi logično da otpadne Ćaleta-Car, ako izbornik ne odlučit povesti šest stopera".

Šibenski stoper, za sada, je upisao 24 nastupa za Vatrene, a deset više ima Josip Brekalo, koji je u lipnju bio u početnom sastavu u pobjedi protiv Francuske, ali Medo tvrdi kako je sada jako upitan.

"Ispao je iz forme, ne igra u Wolfsburgu. On jest reprezentativac, ali na tim pozicijama imamo dosta igraća. Mada ostavljamo otvorenu mogućnost da ode u Katar, jer on je jedino klasično desno krilo.

gol expired Dalić već ima 25 Vatrenih za Svjetsko prvenstvo: Traži se još jedan putnik, evo tko bi to mogao biti divider

Nekih prevelikih šokova ne bi trebalo biti, tvrdi Medo:

"Ako se ne dogode neke ozljede, ne očekujem prevelike šokove. Jedino da netko sam sebe isključi iz reprezentacije, nekom objavom, kao što je to učinio Rebić", zaključio je Medo.

Vatreni bi se trebali okupiti u Zagrebu 13. i 14. studenog, a dva dana kasnije trebali bi odigrati posljednju, ali i jedinu provjeru pred Svjetsko prvenstvo protiv Saudijske Arabije koju možete pratiti u prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider