Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Veliki Leo

Messi ispisao povijest svjetskih prvenstava: U jednoj kategoriji i najmlađi i najstariji

Lionel Messi je sredio Meksiko, Argentina sada lakše diše na Svjetskom prvenstvu.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Lionel Messi je dao kisik Argentini na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nakon šokantnog uvodnog poraza od Saudijske Arabije, Gaučosi su bili pod velikim pritiskom uoči utakmice s Meksikom, međutim ukazao se Messi i prvo sjajnim udarcem zabio za vodstvo, a potom i poslužio Enza Fernandeza za kraj priče i prvi argentinski trijumf na ovom Mundijalu.

Mučili su se Argentinci protiv žilavih Meksikanaca prije nego li je Messi dalekometnim i preciznim udarcem matirao Guillerma Ochou.

Messijev zgoditak pomogao je Argentini koja je poslije toga igrala kudikamo lakše, ali nakon utakmice puno se više pričalo o asistenciji jer njome je 35-godišnji kapetan Gaučosa ispisao povijest svjetskih prvenstava.

Dodavanjem Fernandezu Messi je postao prvi igrač koji je na pet svjetskih prvenstava upisao asistenciju za pogodak i ne samo to, nego je ujedno i najmlađi asistent ikad na svjetskim prvenstvima, ali i najstariji.

Svoju prvu asistenciju na svjetskim smotrama ostvario je još tamo 2006. godine u Njemačkoj u utakmici protiv Srbije i Crne Gore, kada je imao 18 godina i 357 dana. Sinoćnju asistenciju upisao je u dobi od 35 godina i 155 dana.

Pored svega toga, postao je i novi rekorder Argentine po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju u jednoj kalendarskoj godini. Gol protiv Meksika bio mu je 13. u 2022. godini, a dosad je zajedno s Gabrielom Batistutom dijelio rekord s po 12 golova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider