Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Oduševljeni Vatrenima

Mediji iz susjedstva: "Nije čudo, nego realnost! Da se ne lažemo - Hrvatska je nogometna velesila!"

Mediji iz susjedstva slave veliku pobjedu Hrvatske protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska slavi pobjedu protiv Brazila (Foto: Afp)

Reprezentacija Hrvatska senzacionalno je izbacila Brazil na penale i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru, a ta je vijest, razumljivo, zaslužila najistaknutije mjesto na svim sportskim portalima u susjedstvu. Srbi, Slovenci, Bosanci, svi, ali baš svi slave Vatrene.

"Da se ne lažemo, Hrvati su nogometna velesila! Izbacili i Brazil, idu po svjetsku krunu!“, piše u naslovu najčitanijeg srpskog sportskog portala Mozzart Sporta.

Nije čudo, nego realnost!

"Nije čudo, nego realnost! Hrvatska je nogometna velesila. Da se ne lažemo. Brazil ide kući, a Vatreni za četiri dana igraju za novo finale Mundijala. Ponovo su uspjeli u svojoj namjeri, uveli su utakmicu u produžetke, tamo gdje se, to je sad već postulat, najugodnije osjećaju, a kad su i u dodatnih 30 minuta pokazali da se mogu nositi s prvim favoritom i jednom od najboljih momčadi današnjice, pomazila ih je malo i sreća. Novi rulet penala i novo slavlje,“ piše u tekstu.

Hrvatska slavi protiv Brazila Strani mediji: "Lekcija prva za Neymara i društvo na Education Cityju, nikad, ali baš nikad ne otpisujte Hrvatsku" divider

Kolege iz Kurira kao da nešto kraće prate Vatrene od kolega iz "Mozza" jer su puno šokiraniji ovim ishodom. "Hrvatska napravila svjetsku senzaciju, Vatreni nakon drame i izbacili veliki Brazil s Mundijala,“ piše u naslovu izvještaja, a u tekstu autor slavi Dalića

"Hrvatski izbornik je postavio dobru taktiku, dok je Brazil bio gotovo neprepoznatljiv u odnosu na prethodne utakmice, osobito na onu iz osmine finala kad je razbio Južnu Koreju. Ali, Hrvatska nije slučajno svjetski doprvak i Brazilci idu kući, iako su ih svi već vidjeli u finalu, no na tom putu ispriječili su se Hrvati“, laska nam autor.

Neymar VIDEO Neymar je jecao u suzama, a onda mu je prišao sin Ivana Perišića divider

Hrvatska je hit turnira!

Novinari Monda u tekstu "Senzacija u Katru – s bijele točke srušili Brazil“, zasluženo tepaju Vatrenima:

"Hrvatska je hit turnira! Selekcija koju već godinama s mnogo uspjeha vodi Zlatko Dalić eliminirala je Brazil poslije penala. Hrvati su eliminirali još jednu veliku reprezentaciju i na samo dva koraka su od osvajanja Mundijala. Večeras su Brazilcima pokazali kako se ekipa može organizirano braniti pa krenuti u napad kad je najpotrebnije i na koncu sačuvati mirnoću. Četiri pogođena penala protiv nemoćnog Alissona, uz obranu Livakovića i stativa bile su im dovoljni za nestvaran trijumf.“

Luka Modrić tješi Brazilce FOTO Modriću, naklon do poda! Brazilci popadali od tuge, a onda im je prišao Luka divider

Slovenski kloege iz Dela u tekstu pod naslovom "Euforija u Hrvatskoj, njihovi reprezentativci u Katru još u šoku“, pišu:

"Da stvar bude potpuna, za plasman u polufinale prvi put u povijesti Hrvati su uspjeli izbaciti Brazil s velikog natjecanja. Brazil je poslije gola Neymara u produžetku za 1:0 već slavio polufinale, već najavljivao derbi protiv Messija i njegove Argentine u polufinalu, ali evergrin protiv Modrića i društva sad će igrati Gauči ili Nizozemci“, piše u tekstu.

Maestralna Hrvatska

"Maestralna Hrvatska", "Hrvatska senzacionalno izbacila Brazil", samo su neki od naslova kojima su mediji u BiH u petak navečer izvijestili o pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije nad brazilskom momčadi, dok su navijači hrvatske reprezentacije pobjedu obilježili i na ulicama bosanskohercegovačkih gradova.

gol expired Livaković otkrio najveću snagu naše reprezentacije nakon herojske predstave: ''Otud taj veliki uspjeh'' divider

Odmah po završetku utakmice pobjeda Hrvatske na penale proslavljena je vatrometom i petardama i u Sarajevu, a mediji poput portala Dnevnog avaza nisu štedjeli komplimente za najbolje hrvatske nogometaše.

Avaz piše kako su hrvatski nogometaši izbacili Brazil odigravši još jednu maestralnu partiju.

"Hrvati su ponovo bili besprijekorni", piše.

Portal Oslobođenja ishod utakmice između Hrvatske i Brazila opisuje kao nevjerojatan.

"Nevjerojatno: Hrvatska ponovo izborila polufinale svjetskog prvenstva, eliminiran je veliki Brazil", naslov je kojim je Oslobođenje izvijestilo svoje čitatelje o uspjehu hrvatskih nogometaša.

Portal ističe kako je važno to što su Hrvati u utakmicu ušli s velikom dozom samopouzdanja, a to je na kraju i omogućilo pobjedu.

Portal Klix piše pak kako je Hrvatska odigrala izvanredno prvo poluvrijeme, potpuno kontrolirajući sredinu terena, a unatoč činjenici da je Brazil u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu uslijedio je senzacionalni ishod i pobjeda hrvatske momčadi.

"Vatreni poslali Brazil kući", naslov je na portalu banjolučkih "Nezavisnih novina" koje ističu kako je Hrvatska smirenim nastupom na kraju izborila trijumf.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider