Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
BITAN BOD ZA NJIH

Marokanski mediji u zanosu nakon boda s Hrvatskom: Spominju ''skupinu smrti'' i fantomske prilike

Mediji u zemlji naših današnjih protivnika ponosni su na svoju reprezentaciju.

Reprezentacija Maroka (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Maroka uspješno je započela nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Tako nam može izgledati neki skup dojmova dobivenih nakon pogleda na njihove medije. Odnosno, zadovoljni su što je susret Maroka i Hrvatske završio bez pogodaka.

Posebno je ponosan Morocco World News, koji smatra da je njihova reprezentacija u najjačoj skupini prvenstva.

"Lavovi s Atlasa pokazali su odlučnost protiv reprezentacije Hrvatske stvorivši nekoliko spektakularnih prilika za pogodak. Maroko i Hrvatska nalaze se u grupi F, zajedno s Belgijom i Kanadom. Mnogi su tu skupinu prozvali 'skupinom smrti', no marokanski nogometaši i trener Walid Ragragui pokazali su da nemaju straha pred izazovima kakvi se nalaze pred njima", napisali su.

Spektakularne prilike koje spominju nismo vidjeli, a one su spomenute i izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću na konferenciji za medije. On je tada otkrio kako ih također nije primijetio.

No neka se vesele, ako ih to puni samopouzdanjem. Tko zna, možda na kraju i nama pomognu svojim rezultatima.

Bod je velik, ali moraju se odmah okrenuti Belgiji

Visokotiražni Hespress objavio je izvještaj iz kojeg vrijedi izdvojiti neke rečenice.

"Maroko je u 62. minuti propustio dvostruku priliku za pogodak nakon Hakimijeve akcije, a onda i nakon udarca istog igrača. Maroko i Hrvatska na kraju su odigrali neodlučeni susret, odnosno svakoj momčadi pripao je tek po jedan bod. Maroko će sad morati svoju priliku tražiti u susretu protiv Belgije", dio je izvještaja u kojem nisu rekli puno toga što ne znamo.

Sportski medij Al Mountakhab prezadovoljan je učinkom uz naslov "Savršen start za prevrijedan bod", unatoč lošem startu koji su upisali ovako.

"Marokanski tim startao je uz ponešto konfuzije, vidjelo se kako je na igračima velik pritisak, nakon čega je hrvatska momčad preuzela inicijativu. Maroko je u drugom poluvremenu napao, ali na kraju nije bilo pogodaka i svakome je pripao po bod", njihov je dojam.

Jeste li zadovoljni bodom protiv Maroka?

Ukupno glasova:

U sličnom tonu je i sportski tjednik Annoukhba.

"Lavovi s Atlasa igrali su uz veliko samopouzdanje, no nisu imali uspjeha u kreiranju prilika, odnosno napadači su bili odsječeni u posljednjoj trećini igrališta. Kako je vrijeme prolazilo, vidjeli su svoju šansu i shvatili su da je pobjeda moguća, no pravih prilika za gol ipak nije bilo", njihov je zaključak.

Kako se Hrvatska okreće susretu protiv Kanade, tako i Marokanci moraju svoj fokus okrenuti Belgiji, što su svi mediji na kraju naglasili.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider