Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Pauzirao 42 dana

Brozović upisao prve minute nakon ozljede: Bit će spreman za Katar, a Dalić ima jednu dvojbu

Marcelo Brozović zaigrao je za Inter nakon duge pauze zbog ozljede.

Marcelo Brozović (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović vratio se nakon ozljede koju je zaradio u susretu Lige nacija između Austrije i Hrvatske (1:3). Nakon 42 dana pauze zaigrao je u sklopu susreta 13. kola talijanske Serie A, u kojem je njegov Inter poražen kod Juventusa s 2:0.

Brozović je ušao u igru u 81. minuti dvoboja, zamijenio je Mhitarjana, a to je posebno razveselilo Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, koja za samo 16 dana igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Maroka.

Kada se popularni Broz srušio na travnjak stadiona u Beču, signaliziravši da neće moći nastaviti utakmicu, svima je kroz glavu prošlo ono najgore. Nakon kapetana Luke Modrića, Marcelo je drugi najvažniji igrač Vatrenih, a za njega nema zamjene.

Radi se o neumornom trkaču, a hrvatska reprezentacija s njim ili bez njega nije ista reprezentacija. Da su Vatreni kojim slučajem ostali bez Brozovića, njihove šanse na nadolazećem Svjetskom prvenstvu bile bi bitno manje, ali, srećom, oporavio se na vrijeme.

Talijani su bili ljuti na HNS i Dalića

Prve su prognoze bile da neće na teren prije Svjetskog prvenstva, ali Brozović je dva tjedna ranije upisao prve minute i tako razveselio čelnike milanskog Intera, koji su bili jako ljuti na Dalića i HNS.

Marcelo je na okupljanje reprezentacije za posljednje utakmice Lige nacija stigao načet, pa su očekivali da neće odigrati baš cijelu utakmicu protiv Danske na Maksimiru (2:1), ali to nije bilo tako.

Odigrao je svih 90 minuta, a samo nekoliko dana kasnije morao je izaći već u 18. minuti. Propustio je ključan dio sezone u dresu Interu, koji je bez svojeg ponajboljeg nogometaša uspio osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka, ali zato su tek sedma momčad Serie A.

Međutim, Nerrazzuri će imati Brozovića na raspolaganju za posljednja dva susreta talijanskog prvenstva, protiv Bologne i Atalante, a s dvije pobjede mogu se pomaknuti na tablici pred nadolazeću pauzu i u boljem raspoloženju dočekati proljeće.

Dalić ima samo jednu dvojbu

Utakmicu protiv Atalante igraju 13. studenog, a već dan kasnije Brozović bi trebao biti u Zagrebu na okupljanju hrvatske nogometne reprezentacije, koju čeka posljednja provjera prije Katra.

Već 16. studenog igra se prijateljska utakmica protiv Saudijske Arabije, koju možete pratiti u prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr, a to će biti dobra šansa da Dalić vidi koliko Brozović može izdržati.

Nekoliko dana prije okupljanja, točnije 9. studenog, izbornik Dalić izdiktirat će 26 imena koje će povesti na svjetsku nogometnu smotru. Recimo da već ima 25 sigurnih imena, a dvoji tek o jednom putniku, pogađate, zamjeni za Brozovića.

Hoće li to biti Kristijan Jakić, koji ove sezone igra na posve drugoj poziciji u Eintracht Frankfrutu, ili pak Josip Mišić, veznjak Dinama kojem bi ovo bio prvi poziv u reprezentaciju nakon dugo vremena, i to za Svjetsko prvenstvo, tek ćemo saznati...

Zlatko Dalić o ozljedi Brozovića

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider