Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Stari vs. mladi

Modrić o okršajima koje Vatreni vole više od utakmica: "U Rusiji smo im puštali zbog praznovjerja"

Hrvatska reprezentacija već godinama na zadnjem treningu uoči utakmica igra okršaje ''starih'' i ''mladih''.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija broji sitno do početka Svjetskog prvenstva u Katru.

Kapetan Luka Modrić vrlo vjerojatno posljednji će put voditi Vatrene na velikom natjecanju, a tim povodom veznjak Real Madrida bio je jedan od glavnih aktera dokumentarnog filma "Kapetani", koji se ovih dana vrti na Netflixu.

Modrić ispričao anegdotu

Film nudi jedinstvenu perspektivu na kvalifikacije Vatrenih za predstojeći SP, a kamere su pratile Modrića u stopu sve do posljednje odlučujuće utakmice s Rusijom u Splitu. U dokumentarcu su objavljene i ispričane neke još neobjavljene i neispričane priče iz Modrićeve bogate biografije, a sam Luka dao je nekoliko jedinstvenih uvida u život u nacionalnoj momčadi.

Santi Comesana i Luka Modrić Modrić zabio peti gol u sezoni, Rayo Vallecano šokirao Real Madrid divider

Između ostalog, otkrio je i zanimljivu anegdotu s prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji. Luka Modrić u hrvatskoj reprezentaciji još od ere Slavena Bilića svaki put dan uoči utakmice na treningu igra utakmice "starih" i "mladih".

Sretnici koji su svjedočili tim utakmicama kažu kako su ti okršaji bolji od "prave stvari", odnosno utakmice u kojima se daje posljednji atom snage, a Dalić ih je u svojem mandatu samo preuzeo. Modrić je tijekom svojih godina u reprezentaciji bio na obje strane, igrao je najprije za mlade, a sad je među starcima i kaže kako su te utakmice bile jedan od važnijih trenutaka u cijeloj ruskoj kampanji.

Darijo Srna VIDEO Darijo Srna: Hrvatska mora prihvatiti ulogu favorita Svjetskog prvenstva, prejaki smo! divider

Odlučili im puštati

"Običaj je igrati te obračune 'starih' i 'mladih' na zadnjem treningu uoči utakmice. To su utakmice u kojima se ide sto posto, svi žele pobijediti. Prije prve na SP-u u Rusiji, one protiv Nigerije, mladi su nas dobili, a mi smo dobili Nigeriju. Pred Argentinu su nas ponovo pobijedili mlađi, a mi smo odigrali sjajnu utakmicu protiv Gauča", ispričao je Modrić u dokumentarcu.

"Kad smo shvatili što se događa, odlučili smo im puštati da nas dobiju prije svake utakmice na Mundijalu. Samo nam u finalu rezultat nije išao na ruku", nasmijao se.

Vatreni će se za desetak dana okupiti pa na put u Katar, a prva je utakmica 23. studenog protiv Maroka. Prva utakmica ''starih'' i ''mladih'' je, dakle, 22. 11. Dobiju li ''mladi'', na dobrom smo tragu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider