Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ima lijeka za to

Legenda napala Brazilce zbog nepoštovanja protivnika: Samo je jedan način da Hrvati to spriječe

Hrvatska i Brazil igraju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Brazilci plešu nakon golova (Foto: Afp)

Četiri godine nakon finala Svjetskog prvenstva Hrvatska je ostvarila i svoj treći najveći uspjeh na najvećoj sceni. Hrvatska će igrati četvrtfinale, i to protiv Brazila, prvog favorita turnira. Pobjednik ovog dvoboja u polufinalu ide na Argentinu ili Nizozemsku. Ma spektakl, što drugo reći.

Dok su Vatreni na svoj sad već tradicionalan način prošli u četvrtfinale nakon boljeg izvođenja 11-eraca, Brazil je pregazio Južnu Koreju s 4:1.

Brazilci izgledaju nezaustavljivo i sve je manje onih koji se klade na drugog osvajača SP-a u Katru. Na ovom su prvenstvu odlučili pogotke proslavljati plesom, više nego ikad.

Slavlje Brazilaca Slavlje Brazilaca (Foto: Afp)

Ples Neymara i Viniciusa bio je tek početak

Isti je taj ples živcirao mnoge u Europi kada bi Neymar i Vinicius otplesali nakon pogodaka, a neki nisu ni sada sretni zbog možda ipak pretjeranog slavlja.

''Mislim da je to izraz nepoštovanja za suparnika svaki put kad zabiju. Ne smeta mi ples ili što je to već nakon prvoga gola, ali ne svaki put. I još kad se izbornik uključio, ne sviđa mi se to'', rekao je Roy Keane, poznat po svojem tradicionalnom pogledu na nogomet.

To je dio brazilske kulture, uzvraćaju Brazilci Keaneu na društvenim mrežama. Brazilci su otplesali do svoje utakmice s Hrvatskom i ne misle stati. Postoji samo jedan način da se zaustave takva slavlja Brazilaca.

Joško Gvardiol i Dejan Lovren odradili su briljantno prvenstvo, a protiv strašnog napada Brazila trebat će velikog pomoć bekova, veznih igrača, ali i napadača. Neymar, Vinicius Richarlison, Raphinha… Navala Brazila izgleda ubojito, nadamo se da razloga za ples neće imati.

Hoće li Hrvatska proći u polufinale preko Brazila?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider