Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Neka bude repriza

Ladić u Dnevniku Nove TV usporedio svoje Vatrene iz 1998. i ove današnje: "Ima jedna velika razlika"

Dražen Ladić branio je za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu 1998., a danas je pomoćnik Zlatka Dalića.

S vremenskim odmakom od dva dana Dražen Ladić, pomoćnik izbornika Zlatka Dalića, otkrio je u Dnevniku Nove TV kakva atmosfera vlada u taboru Vatrenih uoči utakmice Hrvatska - Maroko.

"Definitivno se vidi na licima igrača da je Argentina iza njih, što je dobro. Uostalom, oni igraju u klubovima koji imaju visoke ciljeve, koji se ponekad ne ostvare, pa onda imaju iskustva u ovakvim situacijama", rekao je Ladić.

Reporter Saša Lugonjić podsjetio ga je na situaciju u kojoj se on nalazio kao reprezentativac 1998., kada su Vatreni nakon poraza od Francuske u polufinalu pobijedili Nizozemsku u borbi za treće mjesto.

"Ne znam mogu li se takvi razgovori danas previše usporediti jer je Hrvatska bila nogometni liliputanac na karti svijeta. Ima dosta sličnosti, ali ima i jedna velika razlika. Mi smo se tada ušuljali, a danas Hrvatska ima renome, reputaciju, imamo veliki respekt nogometnog svijeta. Možda ne kroz igru, ali kroz rezultat svakako. Dojma sam da tu utakmicu moramo odraditi, to je moj dojam, a 1998. je to bilo drugačije."

Kakav je dojam na Ladića ostavio Maroko?

"Maroko je sad u sličnoj situaciji kao i mi 1998., puno faktora će odlučivati tu utakmicu. Neće biti slično kao utakmica u skupini jer ovdje nema više popravka. Pokazalo se da smo s pravom respektirali i mi njih i oni nas. Uvjeren sam da će sad biti potpuno drugačije jer ovo je već sedma utakmica, bit će prisutan dosta i umor, pretpostavljam da će s obje strane biti dosta novih igrača. Utakmica poslije koje nema više popravnog. U početku će se krenuti nešto sigurnije, ali kasnije će to biti va banque kako utakmica bude odmicala."

Prije 24 godine Ladić je bio u konkurenciji za najboljeg vratara Svjetskog prvenstva i tada je tu prestižnu nagradu odnio Fabien Barthez. Danas je Dominik Livaković u igri za najboljeg vratara, a Joško Gvardiol za najboljeg mladog igrača SP-a.

"Definitivno mislim da je Livaković zaslužio tu nagradu. Ne zato što je naš golman nego zbog svih intervencija koje je imao na ovom Svjetskom prvenstvu, gdje nije imao nijednu mrljicu. Međutim, puno se puta gledalo tko je u finalu. Jedno su naše želje, a drugo je realnost. Što se Joška tiče, mislim da je malo igrača u njegovim godinama koji pružaju takvu igru kao on", zaključio je Ladić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider