Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Broj jedan u opasnosti

Fenomenalni Mbappe mogao bi postati rekorder svjetskih prvenstava: Vrijeme je na njegovoj strani

Kylian Mbappe je ugradio dva pogotka u pobjedu Francuske nad Poljskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S dva pogotka u drugom poluvremenu Kylian Mbappe je ugasio nade Poljaka da bi mogli iznenaditi Francuze u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Time je došao do brojke od devet golova na svjetskim prvenstvima i istaknuo legitimnu kandidaturu za najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri. Štoviše, mnogi su se spremni i kladiti u takav scenarij.

Trenutno je najbolji strijelac na svjetskim prvenstva bivši njemački reprezentativac Miroslav Klose sa 16 postignutih pogodaka, slijedi ga legendarni Brazilac Ronaldo s 15, treći je Nijemac Gerd Müller (14), četvrti Mbappeov sunarodnjak Just Fontaine (13) dok vodećih pet zatvara Pele s 12 golova.

Mbappeu dakle nedostaje sedam golova kako bi se izjednačio s Kloseom odnosno osam kako bi sam izbio na vrh ove prestižne ljestvice. Na prvi pogled to i nije malo, ali treba uzeti u obzir Mbappeove godine te dominaciju na terenu, kako njegovu individualnu tako i onu reprezentacije Francuske.

Briljantni napadač Tricolora već je sad jedan od najboljih nogometaša svijeta, a još nije proslavio ni 24. rođendan (rođen je 20. prosinca 1998.). Na ovom SP-u Mbappea čeka još barem jedna utakmica, a uspiju li Francuzi trijumfirati u četvrtfinalu, onda će to sveukupno biti tri.

K tome, pred njim su još sigurno dva SP-a, jer na onome koje će se održati u ljeto 2026. imat će 27 i pol, a na onome koje će uslijedi poslije toga 31 i pol godinu. Ukoliko ga zaobiđu ozljede, imat će dovoljno prilike za nadmašiti Klosea, Ronalda i ostale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider