Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sve se više priča

Kada će Zagreb dobiti novi stadion? Postoji volja, ali prvo se moraju dogovoriti Crkva i država

Sve se priča o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

Hrvatski nogometni reprezentativci trebali su uzet još jednu medalju na Svjetskom prvenstvu da bi se počelo pričati o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

O svemu se razgovaralo i u gradskoj upravi između predstavnika Dinama i Grada Zagreba. Prvi korak za rušenje i gradnju novog stadiona na Maksimiru je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Crkva, grad i država se pokušavaju dogovoriti:

"Zagrebačka nadbiskupija je otvorena za rješavanje pitanja imovinsko-pravnih odnosa i spremna na suradnju u okviru važećih zakona Republike Hrvatske", rekli su za Dnevnik Nove TV iz Zagrebačke nadbiskupije.

Dejan Lovren i Dina Ćevid VIDEO Lovren u Dnevniku Nove TV odgovorio na kritike: "Možda su ljubomorni" divider

Administracija bi mogla potrajati još godinu dana, a prve lopate Tomašević očekuje krajem godine. Dok se na Maksimiru bude kopalo, trebalo bi se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj. Zato će on u obnovu, ali i proširenje s 4 tisuće na 12 tisuća mjesta.

Za obnovom vapi i niz drugih stadiona u Hrvatskoj. Neće se graditi jedan nacionalni stadion, već se ide u ulaganje u više njih. Državni tajnik za sport vjeruje da će među prioritetima biti Poljud i Maksimir.

"Planovi su takvi da se kroz 2023. prikuplja sva moguća potrebna dokumentacija, da se izrade elaborati i da se u 2024. krene s ulaganjima u sportsku infrastrukturu", intenzivnije, rekao je Josip Pavić.

Ekipa gol.hr-a i Nove TV na imanju Al Maha u srcu Katra Čudo u srcu pustinje: Doček Vatrenih šokirao bogate i dobre Katarce, dive se Hrvatskoj i teško je povjerovati što imaju divider

Financijski bi trebali sudjelovati - svi po malo.

"Razgovori se vode i s gradom Zagrebom i klubom i sa UEFA-om, razgovarat će se i s FIFA-om, a otvoreni smo i da u tome participiraju i sponzori. Vlada će graditi stadion i radit ga jednom gradu i jednom klubu, to nije realno", rekao je Andrej Plenković.

Političke volje ima - a sad se čeka - rezultat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider