Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SADAŠNJOST I BUDUĆNOST

Joško Gvardiol još se jednom upisao u povijest hrvatske nogometne reprezentacije

Joško Gvardiol pogotkom protiv Maroka postao je najmlađi hrvatski strijelac na velikim natjecanjima.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Ako bismo morali birati prvo ime hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru, mnogi će reći kako je to Joško Gvardiol.

Naš sjajni stoper vrhunskim je izvedbama postao i jedan od dva glavna kandidata za najboljeg mladog igrača prvenstva, a u utakmici protiv Maroka upisao se u strijelce, ali i u povijest hrvatskog nogometa.

Pogodivši mrežu Marokanaca u sedmoj minuti, postao je najmlađi hrvatski strijelac na velikim natjecanjima, time srušivši rezultat koji je stajao duže od 20 godina.

Drugi veliki Joškov rekord

Gvardiol, kojem je 20 godina, deset mjeseci i 24 dana, prestigao je Ivicu Olića. On je naš najmlađi strijelac postao kad je 2002. godine postigao gol Talijanima, u onoj nezaboravnoj pobjedi 2:1.

Olić je tada imao 22 godine, osam mjeseci i 22 dana, a idući iza njega je Luka Modrić, koji je na Euru 2008. godine bio sedam dana stariji. Top 5 još zatvaraju Nikola Vlašić, koji je prošle godine na Euru imao 23 godine i deset mjeseci kad je pogodio protiv Škotske, te Darijo Srna, koji je Australcima u Njemačkoj zabio s 24 godine i mjesec dana.

Gvardiol je već upisao jedan reprezentativni rekord, na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, kad je s 19 godina i pet mjeseci postao najmlađi reprezentativac s nastupom na velikom natjecanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider