Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
U finalu želi Francuze

Jarni je igrao protiv Argentine i upozorava Vatrene na zamku koju im spremaju

Jarni, izbornik hrvatske U-17 reprezentacije i stručni komentator Nove TV, igrao je protiv Argentine prije 24 godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je južnoamerička momčad u skupini pobijedila 1:0.

Robert Jarni (Foto: Afp)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Jarni, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998., kaže da igrači Argentine vole provocirati suparnike, pa Hrvatska u polufinalu ne smije upasti u tu njihovu zamku.

"Ono što mogu reći o Argentini jest da voli provocirati. Provociraju suparničke igrače kako bi oni reagirali i bili isključeni. U njihovoj se zemlji pak igra jako tvrd nogomet s puno grubih ulazaka u noge igračima. To je njihov stil. Naš je drugačiji, pa se nadam da nećemo upasti u tu njihovu zamku", izjavio je 54-godišnji Jarni u intervjuu španjolskim novinama AS.

"Argentina ima Messija, ali..."

Jarni, izbornik hrvatske U-17 reprezentacije i stručni komentator Nove TV, igrao je protiv Argentine prije 24 godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je južnoamerička momčad u skupini pobijedila 1:0. Jarni je bio jedan od četvorice hrvatskih igrača s dobivenim žutim kartonima u toj utakmici.

"Oni sada imaju Messija, ali mi imamo Modrića, Kovačića i druge vrlo dobre igrače. Nadalje, imamo odličnog izbornika koji zna dobro postaviti igru, što smo vidjeli protiv Brazila", rekao je Jarni, nekadašnji lijevi bek Hajduka, Betisa, Real Madrida i Juventusa.

"Potrebno je mirno igrati, brzo odigravati s loptom i držati loptu što je moguće duže u svom posjedu pa tako nastojati izmoriti njihove igrače. Također, imamo puno dobrih igrača na klupi koji su dobro odigrali kada su ušli protiv Brazila", dodao je.

Hrvatska i Argentina u 20 sati igrat će polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Katru. U srijedu se sastaju Maroko i branitelj naslova Francuska.

"Želim Francusku u finalu da im se osvetimo"

Hrvatska je do polufinala došla pobjedom na jedanaesterce protiv Brazila, a Argentina također na jedanaesterce protiv Nizozemske.

Jarni, koji je s Hrvatskom 1998. bio poražen u polufinalu od Francuske, nada se upravo tom protivniku.

"Jasno je da u finalu želim Francusku da im se osvetimo", naglasio je.

Francuska je 2018. u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Hrvatsku s 4:2.

"Naravno da svi u Hrvatskoj priželjkujemo osvetu za to. No potrebno je ići korak po korak. Prvo trebamo eliminirati Argentinu. To će biti jedna lijepa utakmica za gledanje", zaključio je Jarni, koji je odigrao 81 utakmicu za reprezentaciju Hrvatske.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider