Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
"Bilo je jako teško"

Izbornik Dalić otkrio kad se vraća Livaja i najavio što će biti ključno u Katru: "Bilo je teško, ali sad smo spremni za to"

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Saudijsku Arabiju 1:0, a Zlatko Dalić kaže da su uvjeti bili jako teški.

Nogometaši Hrvatske odigrali su protiv Saudijske Arabije (1:0) posljednju pripremnu utakmicu uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić stao je pred kameru Nove TV i dao kratki osvrt. Svjestan je da igra Vatrenih nije bila dobra, ali zna zašto je to bilo tako:

"Patili smo, a za šest dana čeka nas ista utakmica. Utakmica u ranom terminu, teško vrijeme, vrlo toplo. Mučili smo se prvo poluvrijeme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumijem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se", rekao je izbornik pa dodao:

"Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol. Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Kako je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana."

Brozović odradio utakmicu bez problema

Ova je utakmica poslužila kao sjajna prilika da se Marcelo Brozović, važna karika Vatrenih, vrati dugo nakon ozljede i osjeti loptu:

"Htjeli smo mu dati minutažu. Njegove trkačke sposobnosti nisu problem, u pitanju je samo njegova forma. Nije dugo igrao, samo da uđe u formu, da osjeti loptu. I njemu je bilo teško, moramo biti sretni što je izdržao 70 minuta. Nije imao problema, to je plus."

Brozovićev promašaj 

Izbornik neće donositi nikakve odluke nakon ove utakmice:

"Neću donositi nikakav sud, svima je bilo teško. Svi su bili umorni, teško im je pala utakmica. Ovo je bio dobar trening za nas. Srećom, pobijedili smo. Vida je upisao stotu utakmicu. Nismo igrali dobro, ali razumijem razloge. Moramo biti sretni što nismo dobili gol."

Izbornik pohvalio Kramarića

Dosta se polemika vodi oko toga tko će biti "udarna špica" Vatrenih u Katru, a dobar korak naprijed napravio je Andrej Kramarić, koji je danas zabio jedini pogodak na susretu.

"Imamo četiri napadača. Šteta što Marko Livaja danas nije bio u konkurenciji. Tu je Budimir koji nam treba kada treba preskakati igru. Andrej je napadač koji uvijek zabije kada treba, ja to ne mogu zanemariti. Igrač koji ima konstantu u reprezentaciji, kada je najpotrebnije, on je tu", rekao je pa zaključio:

"Andrej je jako blizu u mojim razmišljanjima."

Pogodak Andreja Kramarića

Osvrnuo se izbornik i na ostale reprezentativce:

"Htjeli smo dati svakom igraču neki stimulans, pogotovo Luka, Kovačić, Perišić, da nekim igračima s manjom minutažom damo više te da neke igrače sačuvamo, poput Gvardiola. Nije bila sjajna predstava Hrvatske, imali smo sreće, ali dobili smo. Idemo dalje, čeka nas ista ovakva situacija na startu SP-a.

Vlašić je dobio udarac pa je izašao, Erlić također, ali zasad nema problema. Napravit ćemo tri dobra treninga do Maroka u Katru, mislim da je sve okej i da zasad nema nikakvih problema."

Otkrio kada se vraća Livaja

Livaja?

"On će već sutra biti u punom treningu, nije ozbiljna ozljeda. Da je trebalo danas, on je mogao igrati, ali nije trebalo, no bit će spreman za prvu utakmicu."

Koliko će nam ova utakmica značiti za nastup na SP-u?

Jeste li zadovoljni utakmicom Vatrenih protiv S. Arabije?

Ukupno glasova:

"Vidjeli smo danas, ovo je bilo jako teško i da naši igrači nisu ovako fizički spremni, teško bismo ovo izdržali. Danas je možda bilo prerano za ovu utakmicu, nije idealno, ali sutra bi bilo prekasno i zato smo ovako rano po dolasku na Bliski istok odlučili igrati pripremnu utakmicu", povukao je Dalić.

Najbolji trenuci utakmice Saudijska Arabija - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider