Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ivane, genije

Komentator BBC-ja pred milijunima istaknuo bitnu stvar za Perišića, ispisao je povijest Hrvatske

Ivan Perišić sudjelovao je u čak 16 golova Vatrenih na velikim natjecanjima, nitko u Hrvatskoj po tome nije bolji od njega.

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Ivan Perišić pravi je nogometni genij. Hrvatski reprezentativac godinama je član udarne postave Vatrenih, a tijekom karijere zabio je važne golove za reprezentaciju.

Perišić je već i danas jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, njegova igra to dokazuje, ali i brojke su bome na njegovoj strani.

Gledajući samo velika natjecanja, Perišić je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti. Nogometaš Tottenhama sudjelovao je u čak 16 golova Vatrenih na velikim turnirima.

Perišić je zabio devet golova i sedam puta asistirao, a da to nekome ne promakne, potrudio se komentator BBC-ja i u prijenosu uživo tu informaciju obznanio milijunima gledatelja.

Velika utakmica

Ivan je protiv Kanade bio odličan, upisao je čak dvije asistencije u pobjedi 4:1.

Perišić je tako postao jedini nogometaš koji je upisao asistenciju na svakom velikom natjecanju od 2014. pa sve do danas. Osim toga, izravno je sudjelovao u čak 15 golova hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskim i europskim prvenstvima.

Zanimljivo, nakon utakmice procurio je nevjerojatan podatak koji otkriva da je samo Cristiano Ronaldo, od europskih igrača, izravno sudjelovao u golovima više od Perišića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider