Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
32 kluba u turniru

FIFA-in šef potvrdio iako još nema pristanak osam europskih giganata: "Od 2025. počinje novi format klupskog SP-a"

U novom formatu Klupskog SP-a bit će 32 najbolja kluba na svijetu, kako bi SP klubova više nalikovao na reprezentativni Mundijal.

Gianni Infantino (Foto: Afp)

FIFA je otkrila svoj plan za novi format Klupskog SP-a koji će početi od 2025. godine, unatoč tome što klubovi još nisu pristali, preciznije osam europskih divova još nije dalo pristanak na plan proširenja tog natjecanja.

Mnogi ga nazivaju trivijalnim i zato ga FIFA-in šef u inat svima želi učiniti važnim, GIanni Infantino tako je potvrdio kako će krovna svjetska nogometna organizacija od 2025. godine organizirati Klupski SP na kojem će biti 32 momčadi.

Više će nalikovati na reprezentativni SP

Taj format trebao je početi prošle godine, međutim proširenje je odgođeno zbog pandemije.

"Novi format počet će od 2025. godine i u njemu će sudjelovati 32 najbolje svjetske momčadi", otkrio je Infantino na konferenciji za medije uoči finala Svjetskog prvenstva.

O detaljima će se još raspravljati i dogovarati, ali će se taj plan realizirati, ovako će Klupski SP više nalikovati Svjetskom prvenstvu reprezentacija. Identično natjecanje planira i u ženskoj konkurenciji, međutim nije želio ulaziti u detalje.

Klupski SP ove godine bit će u Maroku, a na njemu će biti Luka Modrić i njegov Real Madrid, između ostalih. Aktualni je prvak Kovačićev Chelsea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider