Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čemu?

Šokantna ideja predsjednika FIFA-e: Svjetsko prvenstvo više neće biti svake četiri godine?

Gianni Infantino želi svjetsko prvenstvo svake tri godine.

Kolinda Grabar Kitarović, Infantino i Stipe Modrić (Foto: Afp)

Gianni Infantino počeo je s novim zamislima u svijetu nogometa. Prvi čovjek FIFA-e dobio je novu ideju nakon završetka Svjetskog prvenstva u Katru.

Infantino veoma voli inovacije, a svojim ljudima predložio je da FIFA uvede svjetsko prvenstvo svake tri godine, čime bi se maknuo sadašnji sustav, prema kojem gledamo svjetsko prvenstvo svake četiri godine.

Glavni čovjek FIFA-e oduševljen je brojkama u Katru, za njega je Katar najbolje prvenstvo u povijesti, a sada želi što prije vidjeti nova natjecanja.

Lionel Messi Povijest je ispisana: Lionel Messi u dva dana pobijedio je legendarno jaje, ima najviše lajkova u povijesti divider

Uz sve to dao je naslutiti da će uvesti i prošireno Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. godine, ali tu još nije dobio potporu igrača i klubova, pa ta odluka i dalje visi.

Što se tiče novog sustava od tri godine, to nije moguće izvesti prije Svjetskog prvenstva 2030. jer kalendari do te godine samo što nisu gotovi.

UEFA bojkotira ideju

Krovna europska nogometna organizacija protivi se toj FIFA-inoj ideji. Aleksandar Čeferin udružio se s južnoameričkom konfederacijom, CONMEBOL te su poručili kako ne žele svjetsko prvenstvo svake tri godine.

Lako je moguće da će se ovoj ideji protiviti i nogometne zvijezde i najveći klubovi, a ako mu oni zalupe vrata, Infantino možda ipak odustane od svoje sulude ideje, koja je šokirala nogometni svijet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider