Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Uvjerljiva pobjeda

Francuzi na krilima Girouda i sjajnog Mbappea izbacili Poljsku i izborili četvrtfinale SP-a!

Francuska je slavila 3:1 protiv Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Mbappe Mbappe i Lewandowski Francuska - Poljska +2 Aurelien Tchouameni

Nogometaši Francuske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva, branitelji naslova su u osmini finala na stadionu Al Thumama svladali Poljsku 3:1 (1:0).

gol expired Problemi za Vatrene uoči Japana: Dalić mora pronaći rješenje, hoće li micati Gvardiola i je li vrijeme za Petkovića? divider

Strijelci za Francusku su bili Olivier Giroud (44) i Kylian Mbappe (74, 90+1), dok je na konačnih 3:1 smanjio Robert Lewandowski (90+9-11m).

Odlučujući trenutak dogodio se pred kraj prvog poluvremena kada je Mbappe lucidno proigrao Giruda koji je izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem sa 12-13 metara svladao Szeczesnog. Bio je to 52. pogodak Gioruda za Francusku čime je postao najbolji strijelac te reprezentacije u povijesti, dosada je dijelio prvo mjesto s Thierryjem Henryjem.

gol expired Xhaka poslao poruku nakon utakmice protiv Srbije: ''Samo su najbolji imuni na emocionalne turbulencije'' divider

Poljaci se otvorili, Mbappe ih kaznio

Pitanje pobjednika odlučeno je u 74. minuti kada je Francuska postigla drugi gol iz protunapada. Griezmann je izbio loptu iz svog kaznenog prostora do sredine igrališta gdje ju je prihvatio Giroud i uposlio Dembelea na desnoj strani, ovaj je vidio dolazak Mbappea koji je snažnim udarcem sa 15 metara pogodio pod samu gredu.

Olivier Giroud VIDEO Giroud ovim pogotkom preskočio Henryja i postao najbolji strijelac u povijesti Tricolora! divider

Svoj drugi gol Mbappe je početkom sudačke nadoknade preciznim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u sam suprotni gornji kut, da bi na konnačnih 3:1 smanjio Lewandowski na samom kraju nadoknade iz sumnjivog kaznenog udarca.

S pet pogodaka na ovom SP Mbappe se izdvojio na vrhu ljestvice strijelaca sa dva gola više od prvih pratitelja.

Neymar Neymar se oporavio i bit će spreman za eventualno četvrtfinale protiv Hrvatske? divider

Francuska će u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv pobjednika susreta Engleska - Senegal.

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider