Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dvojica nisu trenirala

Problemi za Vatrene uoči Japana: Dalić mora pronaći rješenje, hoće li micati Gvardiola i je li vrijeme za Petkovića?

Hrvatska reprezentacija odradila je večernji trening u Dohi bez Borne Sose i Josipa Stanišića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najvažnija vijest s večerašnjeg treninga Vatrenih u Dohi jest ta da je Borna Sosa opet propustio trening. Sosa ima povišenu temperaturu, testiran je na koronu i negativan je, dok Josip Stanišić ima problema s mišićem i ostao je u hotelu. Svi ostali trenirali su bez problema.

gol expired Xhaka poslao poruku nakon utakmice protiv Srbije: ''Samo su najbolji imuni na emocionalne turbulencije'' divider

Sosa jučer nije trenirao zbog velike iscrpljenosti, pa su liječnicu sugerirali i njemu i izborniku Daliću da preskoči trening i pokuša se dobro odmoriti.

Očito je da mu se stanje nije u bitnom promijenilo, a izbornik je na današnjoj press-konferenciji naglasio da protiv Japanu mogu igrati samo maksimalno spremni i u punoj snazi.

Tko umjesto Sose?

Dakle, Sosa najvjerojatnije neće biti u postavi, a sada je pitanje tko će ga zamijeniti? Prvi kandidat je Borna Barišić, no postoji i opcija da Joško Gvardiol ode lijevo, a da na njegovo mjesto uskoči Josip Šutalo ili možda Martin Erlić.

Neymar Neymar se oporavio i bit će spreman za eventualno četvrtfinale protiv Hrvatske? divider

Međutim, teško da će Dalić razdvajati sada već uigrani stoperski par Gvardiol – Lovren. Malo je to preriskantno. Nepisano je nogometno pravilo da se udarni stoperski par ne razdvaja ako nije prijeka potreba. Takvom rotacijom na kraju se pod upitnik stavljaju dvije pozicije.

Gvardiol je ipak puno bolji na svojoj prirodnoj poziciji stopera nego na lijevom beku, a i pitanje je kako bi odreagirali Šutalo ili Erlić, koji su već dugo bez nastupa.

Livaja ili Petković

E, sad, pitanje je koliko Dalić vjeruje Barišiću i smatra li da je prijeka potreba rotirati pozicije? Nema uvjerljivih naznaka da je Dalić prekrižio Barišića tako da je logičnije da će optirati za soluciju bek za beka.

gol expired Čitatelji gol.hr-a dišu kao Dalić i imaju samo jednu dvojbu - tko će igrati u špici divider

Postoje dvojbe oko još jedne pozicije. Naime, nije jasno tko će igrati u vrhu napada. Marko Livaja izgledao je prilično umorno protiv Belgijaca. Odigrao je blijedo i stoga je moguće da zamijeni ulogu s Brunom Petkovićem, odnosno da uđe s klupe u drugom dijelu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider