Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sportska nekultura

Fotografije koje otkrivaju masovni bijeg Kataraca sa stadiona, danas se mnogi podsmjehuju

Utakmicom Katar - Ekvador započelo je Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Galerija Ispražnjeni sektor s katarskim navijačima Ispražnjeni sektor s katarskim navijačima Katarski navijač +3 Katarski navijači

Svi koji su gledali utakmicu Katar - Ekvador mogli su u drugom poluvremenu primijetiti nešto neobično.

Naime, za razliku od uvodne faze otvarajućeg dvoboja Svjetskog prvenstva, kada je stadion Al Bayt bio dupkom ispunjen, u nastavku utakmice dobar dio tribina bio je prazan. Mnogi su se početkom drugog poluvremena zapitali što se dogodilo, a vrlo brzo saznalo se i što je posrijedi.

Domaći navijači, tisuće njih, razočarani rezultatom poslije prvih 45 minuta, jednostavno su - napustili stadion.

Gubili 0:2 pa na poluvremenu napustili stadion

Otišli su s utakmice, nisu htjeli ostati do kraja i ispratiti što će se događati do kraja susreta.

Time ne samo da nisu ispoštovali svoju reprezentaciju nego i jučerašnji povijesni dan za državu Katar, pokazujući usput i temeljni nedostatak sportske kulture.

Opljačkana argentinska voditeljica Dominique Metzger Argentinsku voditeljicu opljačkali u Katru, a onda se šokirala pitanjem koje joj je postavila policija divider

Poslije tog čina napuštanja stadiona na društvenim se mrežama navijači iz ostatka svijeta podsmjehuju, a na svoje dolaze oni koji tvrde da se Katru nije trebalo niti dodijeliti domaćinstvo.

Katar se, u sportskom smislu, pokazao kao nedorastao suparnik Ekvadoru, a ako je ovakva reakcija domaćih navijača uslijedila poslije samo 45 minuta inferiornosti njihove reprezentacije, možemo samo zamisliti kako će to izgledati, primjerice, u završnici utakmice trećeg kola, kada će Katar igrati protiv Nizozemske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider